Loteria de vaccinare anti-COVID. Ministrul Sănătății: e importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că luni după-amiaza, 20 septembrie, că a fost semnat ordinul privind condițiile de înscriere la Loteria de vaccinare.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a semnat luni după-amiază, 20 septembrie, Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Anteprenoriatului și Turismului privind condiţiile de înscriere la Loteria de vaccinare și stabilirea atribuțiilor instituțiilor implicate.

Conform documentului, Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind 
COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

“În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Ce se mai arată în document:

”Loteria de Vaccinare se va desfășura în perioada 01.10.2021 – 31.12.2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:
·   14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
· 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună
·   2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii. 

La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:
 -  81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300 000 lei);
-   3 premii lunare, ( câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luniîn valoare de 100 000 lei);
-   2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500 000 lei, respectiv 1 000 000lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Sumele virate către Compania Națională «Loteria Română» - S.A , necesare pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare vor fi asigurate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Mioara Roman a murit

23 feb 2024, 08:28
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel