Loterii cu premii de milioane de dolari pentru a revitaliza campania de vaccinare contra COVID-19 în SUA

Dana Lascu |
Data publicării:
Loterie. Foto: Pixabay
Loterie. Foto: Pixabay

După exemplul dat de statul american Ohio, mai multe loterii cu premii de milioane de dolari vor fi organizate în SUA pentru a revitaliza campania de vaccinare împotriva COVID-19, care a încetinit de câteva săptămâni.

Statul american Maryland a anunțat, joi, lansarea unei loterii cu premii de 2 milioane de dolari, deschisă rezidenților săi adulți care se vor vaccina pe teritoriul acestui stat.

Începând de marți, zilnic va fi tras la sorți câștigătorul a 40.000 de dolari, iar loteria finală, programată de ziua națională, 4 iulie, va fi dotată cu 400.000 de dolari.

„Scopul este doar de a-i face pe reticenți și pe cei care nu s-au gândit încă” să se vaccineze, a explicat guvernatorul Larry Hogan, într-un stat în care 67% dintre locuitorii adulți au primit deja cel puțin o doză vaccin.

Directorul loteriei din Maryland, Gordon Medenica, a dat asigurări că sistemul de tragere la sorți va respecta anonimatul persoanelor vaccinate înregistrate în baza de date a serviciilor sanitare ale statului.

La rândul său, statul New York a anunțat că, între 24 și 28 mai, în zece centre de vaccinare se vor distribui gratuit 10 milioane de bilete de loterie pentru premii între 20 de dolari și 50 milioane de dolari.

„Pentru că rata de vaccinare încetinește, trebuie să fim creativi pentru a administra mai multe doze”, a explicat guvernatorul Andrew Cuomo într-un comunicat. În statul New York, aproape 63% din populație a primit cel puțin o doză, arată AFP, citată de Agerpres

După un început lent la sfârșitul anului trecut, campania de vaccinare în masă a fost dusă în ritm accelerat de administrația președintelui Joe Biden.

Însă ritmul a încetinit în ultima vreme, iar autoritățile se întrec în ingeniozitate pentru a atinge pragul, dorit de Biden, de 70% din populație vaccinată cu cel puțin o doză până la 4 iulie.

Ohio a fost primul care a avut inițiativa unei loterii de un milion de dolari pentru persoanele care au primit o doză de vaccin. Operațiunea va debuta pe 26 mai și se va repeta în fiecare zi de miercuri timp de cinci săptămâni, a precizat guvernatorul Mike DeWine. În paralel, o loterie destinată tinerilor sub 17 ani vaccinați va oferi o bursă completă de patru ani la una din universitățile de stat din Ohio, un premiu atrăgător într-o țară unde studiile superioare costă foarte mult.

Alte state încearcă să încurajeze vaccinările oferind bere, pizza sau bilete la evenimente sportive, acestor inițative adăugându-li-se și altele private.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel