Lucrurile care-ți fac bine și pe care ai putea să le faci zilnic. Recomandările dr Vasi Rădulescu

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bucurie
Bucurie

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu recomandă să fim creativi, să nu complicăm lucrurile, să medităm și să stăm, pentru anumite perioade, departe de telefon și social media.

Zilnic putem face mai multe lucruri ca să ne facem ziua mai frumoasă. Medicul Vasi Rădulescu ne recomandă 15 idei. Iată o parte dintre ele:

”4. Meditează măcar zece minute pe zi. Retrage-te undeva doar tu cu tine și eliberează-ți mintea de gânduri inutile. Respiră adânc, vizualizează cum aerul intră prin toate căile respiratorii, ține-l în plămâni câteva secunde bune și apoi eliberează-l în expir prelung. Repetă asta, iar și iar. Te detensionezi, te liniștești, te umpli de energie, vezi totul altfel.

5. Îmbrățișează creativitatea. Eu scot telefonul, într-o pauză, și scriu un text scurt, pe fugă. Sau pregătesc, seara târziu, un material nou. Sau inventez ceva și-mi surprind prietenii. Fără creativitate aș fi un om anost. Scrie, compune, inventează, desenează, imaginează. Când faci ceva creativ, viața ta devine mult mai interesantă.

6. Simplifică, nu complica. Păstrează mai puține lucruri materiale în jurul tău. Redu cheltuielile inutile. Renunță la oamenii care te trag în jos cu energiile lor negative. Redu opțiunile multiple care îți solicită mintea. Simplifică tot ce poți.

10. Renunță la televizor. Serios. Îți bați joc de creierul tău dacă stai cu orele vizionând emisiuni în care niște neica-nimeni vorbesc despre nimic. Televizorul e pierdere de timp prețios, pe care nu ți-l dă nimeni înapoi.

11. Citește în fiecare zi, cât de mult poți. Ia o carte cu tine oriunde, la metrou, la o cafenea, la job. Îți dai seama că reții puțin din ce citești, dar în realitate totul trece prin subconștient, generează noi idei, construiește conexiuni, te dezvoltă. În plus, cititul e o formă de meditație. Ajungi în locuri multiple fără să miști din loc. Recurge seara la un roman de ficțiune, mintea se liniștește mai bine așa, vei dormi mai eficient.

12. Pune preț pe somn, opt ore pe zi sunt sfinte. Aruncă telefonul (trece-l pe DND sau mod avion sau lasă-l în bucătărie – alarma o poți seta pe un mic ceas clasic), retrage-te într-o cameră întunecată (elimină luminițele de la diverse aparate), citește un text fictiv sub lumina lămpii, evită alimentele, alcoolul și apa înainte de culcare (dacă bei apă multă, rinichii se perfuzează mai bine când stai la orizontală, vei umple vezica și te vei trezi noaptea să mergi la baie).

13. Ieși din zona ta de confort. Sau mai bine zis, lărgește-o pe cea actuală. Altfel nu vei evolua niciodată. Dacă o iubești, spune-i. Dacă vrei jobul respectiv, luptă pentru el. Dacă vrei o colaborare, trimite o mie de emailuri. Încearcă, explorează, fă ceva nou. Învață un lucru, chiar dacă pare mărunt. Ai curaj. Nu contează cât greșești, cât ești respins, cât ești judecat. O singură viață ai”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel