Ludovic Orban: „noi diagnosticăm în funcţie de necesităţi, în baza protocolului OMS”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ludovic Orban,
Ludovic Orban,

Premierul Ludovic Orban a declarat că testele se fac în funcție de necesități și în baza protocolului OMS.

Ludovic Orban a declarat că în România, testările se fac „în funcție de necesități, în baza protocolului care este stabilit la nivelul OMS”. Declarația a fowst făcută în cadrul unei conferințe de presă, unde a mai spus că România, cu rata de mortalitate de 4,1%, este „la coada clasamentului în comparație cu țările dezvoltate”.

„Ştiu că de multe ori s-a comentat că avem cazuri puţine că nu se diagnostichează şi la aceste declaraţii fără fundament am răspuns că noi diagnosticăm în funcţie de necesităţi, în baza protocolului care este stabilit la nivelul OMS, şi care este, de asemenea, promovat şi de Comisia Europeană şi care a fost validat de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică. Tot în acest sens, sunt mulţi alţi indicatori prin care se poate măsura gradul de răspândire a epidemiei”, a explicat Orban.

El a arătat că nunărul persoanelor din Terpaie Intensivă este un indicator în acest sens. „Niciodată în România nu a fost depăşit numărul de 260 de persoane care au fost în terapie intensivă. De asemenea, un alt indicator este dat - nu-mi place să vorbesc despre el, dar trebuie să vorbim - numărul de decese. În privinţa numărului de decese, vreau să vă spun că, în timp ce în România sunt de ordinul sutelor, 800 de decese, în Spania sunt 25.264 de persoane care au decedat, în Franţa erau 12 cazuri în 26 februarie şi astăzi sunt 168.000 de cetăţeni francezi infectaţi şi 24.895 de decese, ca să nu mai vorbim de Belgia care are cel mai mare număr de decese la suta de mii de locuitori, România având 4,1 decese la suta de mii de locuitori, fiind în coada clasamentului în comparaţie cu ţările dezvoltate”, a mai arătat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel