Lupus. Descoperire care poate vindeca boala

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

O echipă de la Institutul de Cercetare Scripps (TSRI) a identificat tipare celulare specifice care apar ca elemente cheie în lupus, o boală autoimună invalidantă care afectează milioane de oameni din toată lumea. 

Cercetătorii au stabilit ca absenţa unui anumit tip de celule din sistemul imun, reduce deosebit de mult dezvoltarea răspunsului autoimun la şoarecii cu lupus. Şoarecii cărora le-a fost eliminat acest tip de celulă au prezentat îmbunătăţiri ale funcţiilor normale ale sistemului imun. “Suntem încântaţî de potenţialul unui asemenea inhibitor ca un nou tratament pentru lupus, dar şi pentru alte boli autoimune.” A spus Argyrios N. Theofilopoulos autor principal al noului studiu şi şef al Departamentului de Imunologie al TSRI.

Ce date oferă cercetările de laborator

Cecetările de laborator au sugerat că producători importanţi de Interferon I în lupus sunt o clasă rară de celule imune cunoscute ca celule palsmatocite dendrice (pDCs). Ei au incercat să determine dacă lupusul se poate dezvolta în absenţa celulelor pDCs şi au observat că şoarecii care au crescut fără aceste celule au fost protejaţi împotriva bolii. “Când am injectat un inducer de interferon la aceşti şoareci, organismul lor nu a mai produs Interferon. Când am urmărit animalele pentru a detecta dezvoltarea lupusului, am descoperit că anticorpii erau practic inexistenţi şi toate celelalte manifestări ale lupusului au fost reduse drastic”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel