Măștile ar putea reduce răspândirea noului coronavirus cu 40%. Studiu

Georgiana Ioniță / 12 iun 2020 / 21:03
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19


Măștile pot reduce rata de infectare cu  noul coronavirus cu 40%, potrivit cercetătorilor care au studiat locurile din Germania care au promovat utilizarea acestora.


Numărul de noi cazuri de infecții COVID au scăzut în orașul Jena, după ce municipalitatea a adoptat măsura de purtare a măștilor în transportul public și în magazine, pe 6 aprilie. Majoritatea statelor din Turingia și în alte zone din Germania au adoptat măsura de purtare a măștilor abia câteva săptămâni mai târziu, iar numărul cazurilor de infecții COVID-19 a continuat să se crească în aceste zone, potrivit unui studiu (link direct) al Institutului Labor Economics din Bonn. 

 

Cercetătorii au comparat traiectoria orașului Jena, înainte și după 6 aprilie, cu un eșantion de persoane din alte orașe germane,  cu demografii, sisteme locale de îngrijire a sănătății și niveluri Covid-19 similare înainte de 6 aprilie. După ce Jena a introdus purtarea măștilor, numărul de noi cazuri de infecții confirmate a fost cu 25% mai mic decât în ​​grupul de control. Acest tip de impact părea a fi și mai mare atunci când autorii au analizat orașele mai mari din Germania, unde au descoperit o reducere a ratei de creștere a infecțiilor cu aproximativ 40%.

 

Studiul integral, aici. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy