Măștile ar putea reduce răspândirea noului coronavirus cu 40%. Studiu

Simptome COVID-19
Simptome COVID-19


Măștile pot reduce rata de infectare cu  noul coronavirus cu 40%, potrivit cercetătorilor care au studiat locurile din Germania care au promovat utilizarea acestora.


Numărul de noi cazuri de infecții COVID au scăzut în orașul Jena, după ce municipalitatea a adoptat măsura de purtare a măștilor în transportul public și în magazine, pe 6 aprilie. Majoritatea statelor din Turingia și în alte zone din Germania au adoptat măsura de purtare a măștilor abia câteva săptămâni mai târziu, iar numărul cazurilor de infecții COVID-19 a continuat să se crească în aceste zone, potrivit unui studiu (link direct) al Institutului Labor Economics din Bonn. 

 

Cercetătorii au comparat traiectoria orașului Jena, înainte și după 6 aprilie, cu un eșantion de persoane din alte orașe germane,  cu demografii, sisteme locale de îngrijire a sănătății și niveluri Covid-19 similare înainte de 6 aprilie. După ce Jena a introdus purtarea măștilor, numărul de noi cazuri de infecții confirmate a fost cu 25% mai mic decât în ​​grupul de control. Acest tip de impact părea a fi și mai mare atunci când autorii au analizat orașele mai mari din Germania, unde au descoperit o reducere a ratei de creștere a infecțiilor cu aproximativ 40%.

 

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel