Mamă și bebeluș, revedere emoționantă după ce au stat despărțiți 51 de zile din cauza COVID-19

Depresia perinatală
Depresia perinatală

O mamă și bebelușul ei s-au revăzut, după ce au stat despărțiți două luni din cauza coronavirusului. 



Oksana Shelomentseva, din oraşul siberian Irkutsk, a fost internată în a 32-a săptămână de sarcină, după ce a resimţit febră mare timp de trei zile. Femeia prezenta simptome acute de coronavirus, iar o radiografie a relevat leziuni severe la nivelul plămânilor dar cel mai grav, din această cauză fătul nu primea suficient oxigen.

Medicii au băgat-o imediat în sala de operaţii şi Oksana a născut o fetiţă prin cezariană. Aceştia s-au declarat rezervaţi în privinţa recuperării proaspetei mămici, care a fost transferată după naştere la terapie intensivă unde a stat ventilată artificial.

Un miracol că trăiește

 

„A fost un caz foarte grav. Oksana a petrecut 51 de zile la terapie intensivă într-o stare foarte gravă. Am reuşit să o salvăm de cele mai severe leziuni pulmonare şi de cedarea funcţionării organelor în repetate rânduri”, a declarat Galina Shkandriy, şefa secţiei de anesteziologie şi terapie intensivă a spitalului unde a fost tratată Shelomentseva.

„Când am consultat medicii din tot oraşul, toţi mi-au spus că probabil nu voi putea face nimic, deoarece la aceşti parametri avansaţi ai bolii, oamenii nu supravieţuiesc”, a declarat rusoaica.

Shelomentseva a fost externată, luni, 11 ianuarie, şi s-a întors acasă la soţ şi la cei trei copii, alături de cel mai nou membru al familiei, Liza, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel