Managerul Institutului de la Socola: Avem puţini specialişti în neuropsihiatrie infantilă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Institutul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi se confruntă cu o acută criză de personal specializat în Neuropsihiatrie pediatrică. Doar 2 medici sunt în prezent în unitatea medicală, susține managerul unităţii sanitare, Gabriel Oprişanu.

Neuropsihiatrie, Socola. "La nivelul Institutului nostru, chiar la nivelul Moldovei, avem puţini specialişti în neuropsihiatrie infantilă. La Compartimentul de Psihiatrie Infantilă funcţionăm cu doi medici. Unul dintre ei are vârsta destul de înaintată, se apropie de pensionare. Adresabilitatea pacienţilor este destul de mare. În decursul anilor trecuţi noi am scos la concurs posturi dar nu s-a prezentat nimeni pentru că formarea profesională este deficitară pe această specialitate. Ea se face doar la UMF Carol Davila din Bucureşti. Vom încerca să scoatem la concursul de rezidenţiat posturile noastre vacante pe psihiatrie infantilă", a afirmat dr Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Neuropsihiatrie Socola, Iași, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la Institutul de Neuropsihiatrie Socola este nevoie de trei ori mai mulţi medici. Lipsa personalului se reflectă şi asupra pacienţilor.

"Faptul că avem doar doi medici face ca după finalizarea programului de lucru al acestora să nu putem face internări pentru copii decât cu aviz telefonic, ceea ce este o disfuncţionalitate. Încercăm să găsim soluţii să rezolvăm această problemă. La nivelul Institutului cred că şase ar acoperi necesarul. Anul trecut au fost internaţi aproximativ 600 de copii. Cu siguranţă cererea ar fi fost mult mai mare dar a trebuit să restrângem activitatea lipsei de personal. Asta nu înseamnă că nu am tratat cazurile importante. Am redirecţionat spre judeţele în care mai sunt specialişti şi am lucrat şi încercăm să găsim soluţii cu specialiştii de la Spitalul Sfânta Maria, unde mai sunt specialişti în psihiatrie pediatrică", a declarat managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel