Managerul SJU Vaslui, caz atipic: virusul i-a afectat creierul, nu plămânii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV

Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, este în stare gravă la spital. În cazul ei, virusul SARS-CoV-2 a afectat, în mod atipic, creierul, nu plămânii.

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență din Vaslui, a ajuns la spital în comă, infectată cu COVID-19. Cazul ei a atras atenția specialiștilor, fiind unul atipic pentru cei infectați cu SARS-CoV-2. Deși în general, virusul afectează plămânii, în cazul ei a fost afectat creierul, notează Antena 3.

Astfel de cazuri au mai fost înregistrate în lume, însă sunt foarte rare.

Ana Rinder și fiul ei se aflau în carantină de la începutul luni, după ce au fost în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19. 
În ultimele zile, femeia îşi pierduse simţul gustului şi a urmat apoi febră puternică, deşi nu mai suferea de nicio boală. I-a fost tot mai rău, până în ziua când fiul ei a găsit-o căzută în casă. Investigaţiile medicale au arătat edem cerebral masiv, moment în care doctorii au hotărât transferul ei în Capitală.

Ea a fost transportată cu un elicopter al MAI la Institutul „Matei Balș”, deoarece starea nu-i permitea transportul uc ambulanța. „Medicii i-au administrat medicaţia pentru a rezolva mai întâi edemul cerebral. Vorbim de un exces de lichid în ţesuturile cerebrale. Dar, până când creierul nu va fi uscat, nu putem spune că a trecut pericolul”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
În astfel de cazuri, a precizat prof. Adrian Streinu-Cercel, evoluţia este una imprevizibilă şi se poate schimba de la o oră la alta, motiv pentru care, deocamdată, prognosticul este unul rezervat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel