Managerul Spitalului din Caransebeș îl acuză pe dr Gheorghe Borcean că ar fi creat un sistem de cabinete-căpușă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul din Caransebeș  FOTO: expressdebanat.ro
Spitalul din Caransebeș FOTO: expressdebanat.ro

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Cican, îl acuză pe președintele Colegiului Medicilor din România, dr Gheorghe Borcean că ar fi „coordonat” o „schemă” de cabinete-căpușă prin care ar fi păgubit spitalul. 

Într-un material publicat de Express de Banat, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Cican, îl acuză pe președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean că ar fi „coordonat” o „schemă” prin care ar fi păgubit spitalul și sistemul de sănătate. De fapt, este vorba despre lipsa unui Ambulatoriu al spitalului, despre piedici care ar fi fost puse în construirea unuia, pe motiv că în acest fel, unii medici „ar fi pus la punct o adevărată afacere”.

Totul ar fi pornit de la decizia de neclintit a noului manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Cican, de a construi un ambulatoriu. De aici, mai arată publicația, managerul ar fi descoperit „un adevărat sistem de sănătate paralel cu cel de stat”.

„Exponentul acestei îndârjiri de a nu schimba nimic în acest spital este domnul Gheorghe Borcean. S-a încheiat! Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș nu mai este căpușat de firme private, nu mai este apanajul strict al cabinetelor private în detrimentul cabinetelor Spitalului Municipal de Urgență!”, a spus Cican, citat de publicația bănățeană.

Acesta se referă în special la faptul că, de aproape 19 ani, spitalul din Caransebeș nu are ambulatoriu propriu. Nu pentru că nu ar fi fost necesar, nu pentru că nu ar fi fost rentabil sau pentru că nu s-ar fi putut, ci pentru că niște „băieți deștepți în halate albe” ar fi pus la punct o afacere. Una extrem de profitabilă pentru ei, dar în același timp una care a lăsat subfinanțat și îngropat în datorii spitalul de stat din Caransebeș. Practic, ar fi înființat un ambulatoriu privat, se mai arată în articolul publicat.

„O asociație a medicilor, precum și medici din privat au deschis în cadrul spitalului cabinete. Unii în contract cu Casa de Asigurări, alții nu. De fapt, caracatița a fost creată de asociația medicilor, condusă de domnul Borcean, care a preluat aproape în integralitate acest ambulatoriu, nemaidând voie să dezvolte și să creeze spitalul o sursă de venituri”, a mai spus managerul Adrian Cican, citat în aceeași publicație.

Despre cabinete, mai spune el, acestea ar fi fost închiriate „pe sume ridicole, cu sprijin politic”.

Mai multe detalii, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel