Maramureș: Anchetă după decesul unui bebeluș

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sala de nașteri și terapia intensivă neonatală vor fi închise pentru igienizare
Sala de nașteri și terapia intensivă neonatală vor fi închise pentru igienizare

Directorul Spitalului de Urgență din Baia Mare a cerut anchetă în cazul decesului unui bebeluș.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, marţi, că la nivelul unităţii medicale a fost declanşată o anchetă internă după ce un bebeluş s-ar fi născut mort.

"Abia după necropsia bebeluşului ne putem exprima. (...) În acest moment nu putem şti dacă decesul s-a produs înainte sau după expulzare. La nivelul spitalului am deschis o anchetă internă, vom studia toate documentele, iar în cazul în care identifică vinovaţi, aceştia vor răspunde pentru faptele lor. În acest caz am sesizat Direcţia de Sănătate Publică Maramureş şi Colegiul Medicilor", a spus Vasile Pop.

Părinții dau vina pe medici și asistenți

Decesul bebeluşului a fost făcut public pe o reţea de socializare de către soţii Ghiţă şi Ioana Romulus care au acuzat lipsa de interes în acordarea de sprijin medical a unei asistente din secţia Maternitate a SJU Baia Mare.

"Am rămas cu un gust amar şi complet şocată cum unii oameni depun un jurământ şi omoară îngeri. Aici mă refer la acei doctori şi asistenţi care în seara de 16.09 au lăsat-o pe sora mea să piardă un suflet de om", au susţinut cei doi soţi Romulus.

Aceştia au precizat că sora sa ar fi născut bebeluşul mort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel