Maraton de vaccinare contra COVID-19 în Capitală și la Arad, Cluj și Botoșani

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

Autoritățile au anunțat că în București, Maratonul pentru viață va continua în fiecare weekend. Practic, bucureștenii se pot vaccina la sfârșit de săptămână, de la 8 dimineața până la miezul nopții. Și la Arad, Cluj-Napoca și Botoșani sunt organizate astfel de maratoane de vaccinare. Iată unde te poți vaccina: 

În București, maratonul de vaccinare se desfășoară în: 

1) Sectorul 1: Romexpo, 8 fluxuri (2 Moderna, 4 Pfizer, 2 Johnson&Johnson);
Locație: B-dul Mărăști, 65-67;
Program: 08.00-24.00.

2) Sectorul 2: 2 centre
- Centrul CORA Pantelimon, 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Johnson&Johnson);
Locație: Șoseaua Vergului, 20;
Program: 08.00-24.00.
- Centrul Circul Metropolitan: 7 fluxuri (3 Pfizer, 4 Johnson&Johnson);
Locație: Aleea Circului,15;
Program: 08.00-24.00.

3) Sectorul 3: 2 centre
- Centrul Park Lake: 3 fluxuri (Pfizer);
Locație: Str. Liviu Rebreanu 4;
Program: 08.00-20.00.
- Centrul Mall Vitan: 2 fluxuri (Pfizer);
Locație: Calea Vitan, 55-59;
Program: 08.00-20.00.

4) Sectorul 4: Palatul Copiilor, 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Johnson&Johnson);
Locație: B-dul Tineretului, 53;
Program: 08.00-24.00.

5) Sectorul 5: Centrul Liberty Mall, 6 fluxuri (5 Pfizer, 1 Johnson&Johnson);
Locație: Str. Progresului, 151-171;
Program: 08.00-24.00.

6) Sectorul 6: Centrul Drumul Taberei, 4 fluxuri (Pfizer);
Locație: Aleea Lunca Cernei, 6A;
Program: 08.00-24.00.

Pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19, opt centre din sectoarele Capitalei vor fi deschise publicului eligibil la vaccinare și vor funcționa cu program prelungit începând din această săptămână, în fiecare weekend până la sfârșitul anului.

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV. 

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Maraton și la Botoșani

Autoritățile sanitare din Botoșani anunță organizarea unui maraton de vaccinare în noaptea în care România trece la ora de iarnă. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani va organiza, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, "noaptea albă a vaccinării", care se va întinde pe durata a 25 de ore.

„Deoarece sâmbătă noapte va exista o oră în plus, la Sala Polivalentă 'Elisabeta Lipă' botoșănenii sunt așteptați să se vaccineze, după preferință, cu vaccinul Pfizer, Moderna și Janssen. Persoanele care doresc să evite aglomerația creată în timpul zilei la centrele de vaccinare sunt așteptate la noaptea albă a vaccinării de sâmbătă, 30 octombrie, până duminică, 31 octombrie", a declarat directorul DSP, Monica Adăscăliței.

Centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă "Elisabeta Lipă" a fost deschis în această săptămână, pe fondul adresabilității crescute din partea populației.

Maratonul de vaccinare de la Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca, maratonul a debutat azi-dimineață (29 octombrie) la ora 08:00 și va dura până duminică (31 octombrie) la ora 20:00. Imunizările se vor face non-stop, la centrul drive-thru de la Sala Sporturilor Horia Demian, cu ser Pfizer-BioNTech, fără să fie nevoie de programare în platformă.

Maratonul vaccinării la Arad

Maraton pentru vaccinare și la Arad, unde evenimentul debutează astăzi, 29 octombrie, la ora 15.00 și se va încheia duminică, 31 octombrie, la ora 20:00. Atât sâmbătă, cât și duminică imunizările se vor face în intervalul orar 8:00 – 20:00.

„Acest maraton trebuie văzut ca o mare oportunitate de responsabilitate civică, având în vedere ce se întâmplă în sistemul sanitar arădean și nu numai. Este un apel la civilizație și educație, doar pe această cale putem să ne situăm în rândul țărilor care au înțeles importanța vaccinării. Dacă Aradul este „fruncea”, trebuie ca arădenii să demonstreze acest lucru printr-o prezență cât mai numeroasă la această acțiune”, a spus Horea Timiș, directorul DSP Arad, conform aradon.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel