Marea Britanie: 12.133 de cazuri de OMICRON în 24 de ore. Totalul a depășit 37.101. „Aproape sigur” sunt sute de mii nedescoperite

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Autoritățile sanitare din Marea Britanie și Irlanda de Nord au anunțat duminică încă 12.133 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron confirmate prin secvențiere în ultimele 24 de ore. În total numărul cazurilor înregistrate oficial se ridică acum la 37.101. Șapte pacienți infectați cu această variantă mutantă de coronavirus au decedat. 

Grupul Științific Consultativ pentru Urgențe (SAGE) al guvernului din Marea Britanie consideră că „aproape sigur” sunt sute de mii de persoane în Regatul Unit se infectează zilnic cu această variantă și care nu sunt cuprinse în statistici, fie pentru că nu sunt testate, fie sunt testate dar nu este efectuată secvențierea genomului, Regatul Unit fiind totuși una dintre țările care desfășoară cea mai intensă activitate de secvențiere.

Numărul pacienților internați cu COVID-19 și confirmați cu varianta Omicron în urma secvențierii era, joi, de 85, acest număr reprezentând conform SAGE doar aproximativ o zecime din cel real. Tot până joi au decedat șapte pacienți infectați cu această variantă confirmată prin secvențiere.

Potrivit aceluiași grup consultativ, în lipsa unei înăspriri a restricțiilor antiepidemice „indicatorii de modelare arată un vârf de cel puțin 3.000 de internări zilnice în Anglia”. “Nu putem aștepta ca spitalizările să treacă prin tavan înainte de a face ceva, pentru că atunci va fi prea târziu”, a declarat la postul Sky News, profesorul David Spiegelhalter, membru al SAGE.

Duminică, Marea Britanie a înregistrat cu 2.000 de cazuri mai mult față de ziua precedentă. Chris Hopson, directorul executiv al NHS Providers, a declarat că „Trebuie să fim pregătiți să implementăm foarte, foarte rapid restricții mai dure, dacă există dovezi foarte clare că Omicron va duce la niveluri uriașe cazurile spitalizate”, conform telegraph.co.uk.

Acesta crede că în condițiile transmiterii rapide a variantei Omicron dozele de vaccin “booster” nu vor avea „prea mare efect” în viitorul apropiat, dat fiind intervalul de timp care trece până la consolidarea imunității.

Experții sanitari atrag atenția că chiar dacă varianta Omicron ar fi mai puțin severă decât varianta Delta, transmiterea ei intensă poate copleși sistemele sanitare prin numărul mare al îmbolnăvirilor.

În acest timp, guvernul premierului Boris Johnson mizează mai degrabă pe administrarea masivă a dozelor booster decât pe restricțiile antiepidemice, primite cu ostilitate în partidul său, o serie de astfel de restricții fiind adoptate săptămâna aceasta în parlament mai mult cu sprijinul opoziției.

Însă în fața celor peste 90.000 de cazuri de COVID-19 confirmate zilnic în Regatul Unit la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit unui articol din The Times guvernul pregătește noi restricții, printre cele propuse fiind închiderea barurilor și restaurantelor în interior sau limitarea numărului de persoane care se pot întâlni în spații închise.

Între timp, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat starea de “incident major” în capitala britanică, unde spitalizările cu COVID-19 au crescut săptămâna aceasta cu 30%. Circa 80% din cazurile de COVID-19 descoperite la Londra sunt cu varianta Omicron, potrivit estimărilor sanitare din 17 decembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel