Mască facială cu mălai și bicarbonat de sodiu. Efecte vizibile în doar 10 minute!

Irina Radu |
Data publicării:

Masca cu mălai și bicarbonat este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru curățarea tenului. Iată cum se prepară. 

Mălaiul nu înseamnă doar mămăligă și atât. Mălaiul conține numeroase vitamine și minerale, printre care vitamina A, vitamina B6, calciu, fier, magneziu sau potasiu, benefice pentru măști faciale și tratamente de înfrumusețare. 

O altă calitate a mălaiului este efectul său exfoliant. Granulele fine de mălai elimină celulele moarte de piele, îndepărtează excesul de sebum, lăsând pielea netedă și frumoasă.

Despre bicarbonatul de sodiu știm foarte bine că este un ingredient de bază în tratamentele naturale de înfrumusețare. Combate acneea, datorită proprietăților sale antibacteriene, precum și excesul de sebum sau murdăria de pe față.

Cum prepari masca facială naturală pentru ten gras

Ingrediente:

- un albuș de ou

- o lingură cu mălai

- 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu

Cum procedezi:

Bate bine albușul de ou și amestecă apoi cu mălaiul și bicarbonatul de sodiu. Aplică masca pe tenul curat și las-o să acționeze timp de zece minute. Clătește-te apoi masând cu grijă pielea pentru a realiza o exfoliere delicată.

Mască facială cu mălai și bicarbonat pentru ten normal

Ai nevoie de:

- o lingură cu mălai

- o linguriță cu bicarbonat de sodiu

- o linguriță cu miere

- apă plată

Amestecă toate ingredientele într-un bol mic și aplică masca pe ten, evitând zona ochilor. Lasă masca să acționeze timp de zece minute, masează delicat pielea, apoi clătește-te cu apă din abundență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel