Măsuri fără precedent în Maramureș: circulația, restricționată și pe timpul zilei

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Măsuri fără precedent au fost luate în Maramureș. Circulația pe timpul zilei va fi restricționată, de asemenea accesul bătrânilor la magazine va fi redus, iar la intrările în județ vor fi filtre de poliție.

În județul Maramureș se iau măsuri mai drastice decât în restul țării. Având în vedere că este un județ cu un număr foarte mare de persoane în carantină, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca începând din 25 martie, măsurile care la nivel național sunt recomandări pe timp de zi, în Maramureș să devină obligatorii.

În plus, persoanele de peste 60 de ani nu vor mai putea face cumpărături decât timp de patru ore dimineața, iar circulația persoanelor înafara locuinței de domiciliu ee interzisă, cu excepția câtorva situații.

„Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu excepția următoarelor motive: deplasarea în interes personal, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță”, se arată în ordinul prefectului.

De asemenea, prefectul a stabilit ca persoanele care se deplasează în interes de serviciu să aibă asupra lor legitimație, adeverință de la angajator sau declarație pe proprie răspundere. De asemenea, pentru accesul la magazine a stabilit un program, pentru evitarea aglomerării și a răspândirii noului coronavirus.

 „În acest context, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineața, în intervalul orar 7.00-11.00, urmând ca de la ora 11.00 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoane sub 60 de ani. Este cunoscut faptul că  cei mai afectați de virusul COVID-19 sunt cetățenii cu vâsta de peste 60 de ani, motiv pentru care trebuie să încercăm să-i protejăm și să evităm pe cât posibil interacțiunea lor cu alte categorii de vâsrtă”, mai arată ordinul prefectului.

„Se va transmite o adresă la Miniserul Afacerilor Interne pentru implementarea imediată a verificării persoanelor care intră în Maramureș la toate punctele de intrare în județ, prin constituirea de filtre opreaționalizate de către Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș”, mai arată documentul. De asemenea, polițiști vor fi ajutați de jandarmi și de poliția locală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel