Medic din Anglia: Discuțiile despre COVID-19 din România provoacă stări extrem de neplăcute

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Un medic român din Anglia scrie, pe Facebook, că ”nivelul la care s-a ajuns în România cu discuțiile despre COVID-19 (...) provoacă stări extrem de neplăcute, cu efect nedorit, foarte greu de suportat”.

Tudor Toma, un medic român care activează în Marea Britanie, a postat, pe Facebook, un mesaj despre discuţiile publice despre coronavirus din România. 

„Este foarte mare păcat că marii profesori de pneumo, de infecțioase, de ATI, toți marii președinți de societăți medicale și de tot ce înseamnă medicină în România tac, nu apar public să vorbească și lasă ca profesia să fie terfelită de politicieni cu interese, de oameni care sunt buimăciți și bombardați cu tot felul de informații publicate de jurnaliști care nu știu să citească un articol științific, care au si ei interese sau care trăiesc într-o poveste.

La toate astea se adaugă grupul specialiștilor de carton, a medicilor care poate sunt inteligenți, citesc, dar care interpretează dovezile științifice după cum vor ei, fiindcă cred că pot, fiindcă așa s-a putut în trecut ori fiindcă au alte motivații legate de notorietate, clinici private sau mai știu eu ce. Efectul nedorit în final se răsfrânge tot asupra pacientului, care atunci când are nevoie de un sfat nu mai știe la cine să apeleze, pe cine să mai creadă”, notează medicul, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel