Medic din Cluj-Napoca, reținut pentru că elibera adeverințe false de vaccinare anti-COVID. 10 persoane audiate

Dana Lascu |
Data publicării:

Un tănără în vârstă de 26 de ani, medic din Cluj-Napoca, a fost reținut joi de polițiștii din Alba pentru că ar fi eliberat mai multe adeverințe care atestau în fals vaccinarea efectivă la centrul de vaccinare din Ocna Mureș a mai multor persoane care nu au fost imunizate în locația respectivă.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat mai multe adeverințe care atestau în fals vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator”, se menționează într-un comunicat al IPJ Alba.

Medicul care elibera în fals adeverințele a fost reținut pentru 24 de ore. 

„Față de o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, județul Cluj, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, 6 august, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, precizează IPJ Alba.

În afară de ea, alte zece persoane au fost citate și audiate.

Potrivit unor surse judiciare, tânăra reținută este medic colaborator la centrul de vaccinare din orașul Ocna Mureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel