Medic infectat cu COVID-19, cercetat penal pentru că ar fi mers fără echipamente de protecţie prin spital

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Un medic din Botoşani, care era infectat cu noul coronavirus, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce s-ar fi plimbat prin spital fără a avea echipamente de protecţie.

Medicul, în calitate de pacient, trebuia să ajungă la un laborator de tomografie toracică, însă a refuzat să poarte echipamentele de protecţie impuse tuturor pacienţilor cu COVID-19, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a preluat un dosar penal privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, referitor la un medic confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19, care, în timp ce urma să fie pregătit, conform protocolului intern, cu echipament de protecţie împotriva răspândirii bolilor infecto-contagioase, în vederea transportării la laboratorul de tomografie toracică, a refuzat aceste măsuri şi a ieşit din salon echipat necorespunzător, s-a deplasat prin mai multe spaţii publice până la laborator, iar, după efectuarea investigaţiei, a revenit în aceleaşi condiţii în salon", susţin procurorii.

Potrivit Agerpres, acesta este cel de-al treilea medic anchetat de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, care a fost confirmat cu virusul COVID-19, este urmărit penal după ce a mers la serviciu, deşi trebuia să se afle în izolare la domiciliu, iar un al treilea este acuzat că nu a informat conducerea unităţii cu privire la faptul că un alt cadru medical din subordinea sa s-a întors din concediu dintr-o ţară cu focar de coronavirus şi ar fi trebuit să intre în izolare la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel