Medic italian, răpus de coronavirus. Colegii săi: a murit la datorie!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Roberto Stella, Președintele Ordinului medicilor din Varese
Dr. Roberto Stella, Președintele Ordinului medicilor din Varese

Dr. Roberto Stella, Președintele Ordinului medicilor din Varese, în vârstă de 67 de ani, a murit marți seară la Spitalul Como, unde a fost tratat pentru insuficiență respiratorie din cauza coronavirusului. Stella era medic la Busto Arsizio, iar vestea morții sale a fost confirmată de către medicul Carlo Maria Teruzzi.

Dr Carlo Maria Teruzzi a transmis un mesaj colegilor săi de breaslă prin care îi anunță, cu regret, moartea Dr Roberto Stella, răpus de coronavirus.

"Dragi colegi,

Îmi pare rău să vă informez despre dispariția Dr. Roberto Stella, medic de familie, președintele Ordinului medicilor din provincia Varese (Lombardia) și a directorul Școlii de medicină generală Lombard, care a murit în această dimineață din cauza Coronavirusului.
Probabil a contractat infecția în timpul activității sale ca medic de familie, îndeplinindu-și datoria.

Este o „moarte la datorie" care trebuie evitată cu măsurile adecvate.
Este foarte important să se bazeze pe experiența țărilor care au fost lovite primele de acest virus endemic. Medicii generaliști trebuie să insiste pentru ca guvernele și sistemele de asistență medicală să ia măsuri pentru a fi protejați în mod corespunzător și în timp util și pentru a fi respectate restricțiile. "Stați acasă" este regula pe care trebuie să o adopte fiecare cetățean. Opriți Pandemia", a transmis Dr Carlo Maria Teruzzi.

Declarația secretarului general al celei mai mari asociații de medici de familie italieni.


Moartea lui Roberto Stella este o pierdere uriașă pentru medicina generală și nu numai.
El a reprezentat capacitatea de angajament și sacrificiu a medicilor de familie, iar moartea sa reprezintă grijile tuturor colegilor care încă nu sunt dotate cu echipamente de protecție personală adecvate. Este mărturia dramatică că suntem parte integrantă a acestui sistem național de sănătate aflat într-o situație de urgență astăzi, dar de care, sistemele de asistență medicală încă nu par să-și dea seama ", a declarat Silvestro Scotti, secretar național al Federației Italiene de medici generaliști (FIMMG).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel