Medic, mesaj VIRAL despre doctorul care refuză pacienții fără vaccin anti-COVID: "Să vă ferească sfântul vreodată să-l jigniți"

Cătălina Burghelea / 14 ian 2021 / 12:09
Asistentă medicală
Asistentă medicală

Medicul Cătălin Petrencic a stârnit destule controverse după ce a anunțat că renunță la pacienții care nu vor să se vaccineze anti-COVID-19. Un alt medic îl apără. 

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu are doar cuvinte de laudă la adresa lui Cătălin Petrencic, medicul de familie care a anunțat că va renunța la pacienții care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19. Mai mult, Gabriel Diaconu îi amenință pe toți cei care îl jignesc pe medicul Petrencic.

”Iosefinei Pascal, exuberantei avocate Șoșoacă, onorată audiență și care v-oți mai nimeri să vă dați cu părerea privind prietenul meu, doctorul Catalin Petrencic.Să vă ferească sfântul vreodată să-l jigniți, să aruncați cu noroi într-un om care valorează cât o sută ca voi, bune doar să vă ridicați fustele în cap și să faceți panaramă…

Următoarele rânduri nu-mi aparțin. Nu spun cine le-a scris, doar că mi-a plăcut atât de mult povestea, felul în care a fost spusă, și atât de confraternal rostită, încât cred că va lămuri oamenii despre doctorul Petrencic, cel care a rostit un adevăr medical: refuzul vaccinării e un vot de blam medicului care îl recomandă, deci medicul e liber să-și retragă colaborarea medicală cu pacientul, de vreme ce legea sănătății spune clar care e raportul medic-pacient.

***”Cătălin are o istorie ca un roman

Multe televiziuni i-au filmat cabinetul și i-au spus povestea. E povestea tipica a orășeanului care, deși putea avea o carieră strălucită la catedră (e coautor la una din cărțile de anatomie a catedrei UMF București), a ales sa îngrijească oamenii necăjiți din fundul lumii. În 2006 a ieșit Dunărea din matca și a distrus tot ce avea, cabinetul, casa. Tot.

A trăit în cort, unde și-a văzut și de pacienți, când a venit DSP în loc să-l ajute l-au amendat pentru ca își desfășura activitatea în „condiții necorespunzătoare”.Atunci a venit ministrul Nicolăescu și a maturat cu DSP – ul….Cătălin e genul pasionat. Naște. Suturează. Îndreaptă oase. Are o minte de finanțist extraordinar, el ne-a făcut toate calculele cu care am mers la casa națională de asigurări de sănătate și el este cel care a făcut de doua ori harta deficitului de medici din România, care a stat la baza multor rapoarte naționale, punând fiecare cabinet din tara asta pe google maps.

El e un faurar.

În 2006 l-am cunoscut, la inundații. Am aflat de el și am condus o colecta de materiale, medicamente, tot ce am putut strânge într-o dubă și ne-am dus acolo la el.

Acolo am înființat departamentul de rural al SNMF și acolo s-au născut cele mai frumoase proiecte legate de viața la țară a medicului de familie, inclusiv o conferinta de nivel european, tot acolo s-a născut.S-a mutat mai la deal de fosta lui casă, după inundații, și și-a reluat viața de la zero. Acum are acolo o casa, o curte și un foișor unde se răsucesc periodic cele mai importante idei din medicina de familie, fiindca ne strângem cu drag acolo.”

Acum, Mme. Șoșoacă respectiv Iosefina Pascal, când e ultima oară când ați pus mâna pe coada vreunei sape? Că de vorbit nu-i greu”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy