Medic oftalmolog, a operat nouă ani ilegal

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicul oftalmolog opera fără drept
Medicul oftalmolog opera fără drept

Un medic oftalmolog a făcut operații ilegale tip de nouă ani, fiind soția medicului care îi coordona rezidențiatul. 

Un medic oftalmolog a făcut operații, timp de nouă ani, fără a avea acest drept. Inervențiile aveau loc la Spitalul clinic Căi Ferate din Cluj Napoca, unde soțul acesteia, motivând că îi coordonează rezidențiatul, o ținea pe lista de rezidenți, poitrivit digi24.ro.

Conducerea spitalului nu știa nimic despre acest lucru, iar  soțul femeii spune, pe de altă parte, că a existat un acord verbal şi că soţia a operat alături de el deoarece era rezidentă.

Totul a ieșit la iveală după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut un denunț și a arătat că sunt victime ale acestor intervenții chirurgicale și că va depune o plângere la Parchet.

Crina Nistor a practicat fără drept oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog Marius Nistor. Acuzaţiile făcute de către deputatul Emanuel Ungureanu în luna martie 2019 au determinat declanşarea unei anchete a Ministerul Sănătăţii, mai arată sursa citată.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au precizat că „în perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”.

„Au fost și victime. Voi depune o sesizare la Parchet pentru că sunt persoane care mi-au spus că au fost mutilate de acest cuplu”, a spus Emanuel Ungureanu la Digi24.

„Cazul Nistor de la Cluj-Napoca a fost mușamalizat de către DSP Cluj și de conducerea Universității de Medicină din Cluj-Napoca. Nu voi lăsa această poveste neelucidată, telenovela medicală de cel mai prost-gust, în care soțul îi permite soției să opereze ilegal, sub pretextul îndrumării profesionale, fără ca o autoritate medicală independentă să monitorizeze acest proces, este o mare rușine pentru școala medicală clujeană. Sunt oameni mutilați pe viață din cauza acestor practici ilegale și imorale. Cazul Nistor va ajunge în fața procurorilor”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel