Medic oftalmolog, a operat nouă ani ilegal

Adisa Codruț / 25 sep 2019 / 16:20
Medicul oftalmolog opera fără drept
Medicul oftalmolog opera fără drept

Un medic oftalmolog a făcut operații ilegale tip de nouă ani, fiind soția medicului care îi coordona rezidențiatul. 

Un medic oftalmolog a făcut operații, timp de nouă ani, fără a avea acest drept. Inervențiile aveau loc la Spitalul clinic Căi Ferate din Cluj Napoca, unde soțul acesteia, motivând că îi coordonează rezidențiatul, o ținea pe lista de rezidenți, poitrivit digi24.ro.

Conducerea spitalului nu știa nimic despre acest lucru, iar  soțul femeii spune, pe de altă parte, că a existat un acord verbal şi că soţia a operat alături de el deoarece era rezidentă.

Totul a ieșit la iveală după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut un denunț și a arătat că sunt victime ale acestor intervenții chirurgicale și că va depune o plângere la Parchet.

Crina Nistor a practicat fără drept oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog Marius Nistor. Acuzaţiile făcute de către deputatul Emanuel Ungureanu în luna martie 2019 au determinat declanşarea unei anchete a Ministerul Sănătăţii, mai arată sursa citată.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au precizat că „în perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”.

„Au fost și victime. Voi depune o sesizare la Parchet pentru că sunt persoane care mi-au spus că au fost mutilate de acest cuplu”, a spus Emanuel Ungureanu la Digi24.

„Cazul Nistor de la Cluj-Napoca a fost mușamalizat de către DSP Cluj și de conducerea Universității de Medicină din Cluj-Napoca. Nu voi lăsa această poveste neelucidată, telenovela medicală de cel mai prost-gust, în care soțul îi permite soției să opereze ilegal, sub pretextul îndrumării profesionale, fără ca o autoritate medicală independentă să monitorizeze acest proces, este o mare rușine pentru școala medicală clujeană. Sunt oameni mutilați pe viață din cauza acestor practici ilegale și imorale. Cazul Nistor va ajunge în fața procurorilor”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy