Medicamentul care a tratat Ebola, SARS și MERS, folosit cu succes în lupta cu noul Coronavirus

Georgiana Ioniță / 25 Martie 2020 / 19:13
Substanțe
Substanțe

Remdesivirul - un medicament experimental care a fost inițial dezvoltat pentru a trata Ebola și s-a dovedit eficient și împotriva virusurilor SARS și MERS in vitro, folosit cu succes și pentru tratarea infecției cu noul Coronavirus 2019-nCoV

 

Protocolul de tratament pentru COVID-19 aprobat de Ministerul Sănătății subliniază că Remdesivirul ar putea fi cel mai bun medicament în lupta cu noul Coronavirus, notează DC News.

"Remdesivir poate fi cel mai bun medicament antiviral pentru tratamentul 2019-nCoV." arată documentul de la Ministerul Sănătății, conform cercetărilor efectuate până acum. Remdesivir "reduce eliminarea virusului la 2 zile de administrare".

În februarie, DC Medical scria despre testele care se făceau la acea vreme pe acest medicament, în vederea folosirii în tratarea infecției cu noul coronavirus.

Atunci, Scientifiamerican anunța că remdesivir antiviral cu spectru larg, s-ar putea dovedi destul de eficiente, sugerează unele dovezi. Dar numai studiile clinice riguroase și controlate în curs de desfășurare vor putea confirma această posibilitate

„În loc să ne grăbim să testăm toți compușii cunoscuți - ceea ce ei numesc acum„ repunerea unui compus "- avem într-adevăr nevoie de noi compuși specifici pentru coronavirus", spunea în februarie Erik De Clercq, profesor de medicină la KU Leuven în Belgia, care a ajutat la descoperirea tenofovirului antivirus HIV.
Dar până când astfel de compuși pot fi dezvoltați și testați, De Clercq spunea că speră că remdesivirul - un medicament experimental care a fost inițial dezvoltat pentru a trata Ebola și s-a dovedit eficient și împotriva virusurilor SARS și MERS in vitro - ar putea fi eficient.

 

 
Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy