Medicul Ion Ștefan: Dăm delete pandemiei în 2022

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Un medic spune cum ar fi posibil să avem imunitate de asă și pandemia să ia sfârșit.

„Din fericire, eu zic că avem mai multe resurse terapeutice, arsenalul terapeutic s-a îmbunătățit. Avem antivirale. Cu siguranță, va continua și vaccinarea. (...) Afișez un optimism prudent și cred că, dacă vor fi foarte multe cazuri într-o perioadă scurtă de timp, se va anula cumva posibilitatea apariției de mutații drastice și poate cine știe, cu același optimism, vom reuși imunitatea de grup”, a declarat, la Antena 3, locotenent colonel dr. Ion Ştefan, medic primar, șeful Secţiei Clinice de Boli Infecțioase de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Carol Davila.

Întrebat când crede că s-ar putea produce imunitatea de grup, în februarie, martie, Ion Ștefan a răspuns astfel: „Cred că aș fi prea optimist dacă m-aș gândi la martie, dar, în anul acesta, dacă lucrurile vor evolua favorabil, s-ar putea să dăm delete pandemiei!”

Pasiunea sa pentru literatură umoristică l-a ajutat să treacă mai ușor peste încercările din ultimii doi ani, când secţia de boli infecțioase pe care o conduce a fost sufocată de bolnavi. După volumele „Umor deosebit de grav" şi „Glume de Mestecat”, medicul primar specialist în boli infecțioase pregătește un nou volum, „Cu Masca pe căciulă", un volum de epigrame pandemice, epigrame medicinale.

„Să iau viaţa în glumă a fost o decizie destul de serioasă, pentru că umorul, cât ar părea de neserios, trebuie tratat cu toată seriozitatea. Cu umorul, nu este de glumit. Într-o ţară tristă plină de umor, cum zicea cândva Bacovia, hazul de necaz a fost un test de rezistență, de subzistență şi chiar de existență pentru poporul român. Aşa că, terapia prin umor este una foarte necesară”, a spus medicul Ion Ştefan la Antena 3.

 

Citește continuarea pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel