Medicul Radu Țincu, ÎNGRIJORARE: cum va decurge campania de vaccinare a populației

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Medicul Radu Țincu s-a arătat îngrijorat privind vaccinarea populației generale împotriva infecției COVID.

Medicul Radu Țincu a declarat că nu este îngrijorat de cele ”două zile în care lucrurile nu au mers foarte bine” în timpul campaniei de vaccinare anti-COVID, ci de ”cum va decurge campania de vaccinare în momentul în care va fi imunizată populația generală”.

”Dacă vreți, această etapă întâi în care personalul medical este vaccinat și etapa a doua cu persoanele din grupele vulnerabile reprezintă măsuri tactice, dar ceea ce ne interesează pe toți este să oprim pandemia. Aceasta va fi oprită doar când vom imuniza toată populația. Avem nevoie de 10 milioane de oameni vaccinați în România pentru a asigura acea imunitate de turmă. Avem o capacitate de 930 de centre, așa cum premierul a declarat. Asta înseamnă că avem nevoie de 50.000 de vaccinări pe zi. La momentul acesta avem efectuate 16.000. Va trebui să facem tot ce putem pentru a ajunge la 50.000 de vaccinări pe zi", a mai afirmat doctorul.

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel