Melanom, cancer de piele. Riscul neîndepărtării

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Bărbat
Bărbat

Melanomul, cel mai periculos tip de cancer de piele, se poate răspândi pe întreg corpul, precizează medicii de la Harvard.

Medicul Anthony Komaroff, editorul șef al Harvard Health Letter, spune că orice menalom trebuie eliminat înainte să se răspândească. „Se răspândesc foarte rar, dar ele cresc", adaugă acesta, pentru health.harvard.edu.

În opinia sa, întârzierea privind îndepărtarea melanoamelor face mai dificilă scăparea de ele de pe piele doar cu o cicatrice minimă. „Și cancerele de pe scalp, când devin mari, pot fi deosebit de greu de îndepărtat", adaugă Komaroff.

El mai precizează că majoritatea tipurilor de non-melanom nu reprezintă o amenințare vitală, dar nu e bine ignorarea lor. Specialistul de la Harvard recomandă îndepărtarea acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel