Meningită meningococică, caz la o școală din București

DCMedical Team |
Data publicării:
Analize  FOTO: pexels.com
Analize FOTO: pexels.com

Un caz de meningită meningococică a fost depistat la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București. Cursurile sunt suspendate vineri, 19 aprilie.

Meningită meningococică a fost depistată la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din București, precizează Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, citat de Agerpres. Cursurile sunt suspendate vineri, 19 aprilie, pentru dezinfecție.

„În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul Gheorghe Lazăr. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", se arată într-o informare a Inspectoratului Școlar București.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie al DSP s-au deplasat joi dimineaţă la liceu şi au început o anchetă.

Ce este meningita meningococică

Meningita meningococică este o formă bacteriană de meningită, o infecție gravă a căptușelii subțiri care înconjoară creierul și măduva spinării, se explică pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății. Este asociată cu o fatalitate ridicată - până la 50% atunci când nu este tratat.

Tratamentul antibiotic precoce este cea mai importantă măsură pentru a salva vieți și a reduce complicațiile.

Aproximativ 30 000 de cazuri sunt raportate în fiecare an din Africa sub-sahariană, care se întinde de la Senegal la vest până la Etiopia în est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel