Meningita B, risc mai mare pentru studenți

Vaccinurile antigripale au eficiență scăzută dacă persoanele care le fac consumă des alimente cu acest aditiv alimentar
Vaccinurile antigripale au eficiență scăzută dacă persoanele care le fac consumă des alimente cu acest aditiv alimentar

Studenții cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au de 3,5 ori mai multe șanse de a contracta meningita B decât colegii lor care nu sunt la școală, arată o nouă analiză. Cercetătorii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A.(CDC) au descoperit că studenții se confruntă cu un risc mult mai mare de meningit[ B, o infecție care poate fi mortală. În 2016, au existat aproximativ 370 de cazuri de boli meningococice, apărute la toate grupele de vârstă din Statele Unite.

Echipa de cercetare, condusă de dr. Sarah Mbaeyi de la Centrul Național de Imunizare și Boli Respiratorii a CDC, a declarat că descoperirea scoate în evidență nevoia urgentă de a se asigura că toți studenții sunt vaccinați împotriva bolii înainte de a pleca la o universitate.

,,Meningita B este o infecție bacteriană neobișnuită, dar potențial mortală care duce la inflamarea mucoasei creierului și a măduvei spinării. O infecție cu meningită B poate, de asemenea, să ducă la sepsis meningococic sau bacterii care invadează sângele. Combinația dintre acești factori o poate face letală în mai puțin de 24 de ore. Cele mai recente descoperiri confirmă, în esență, temerile îndelungate privind vulnerabilitățile legate de facultate, având în vedere că bacteriile care conduc la meningita B trăiesc în nas și gât și pot fi răspândite prin contact strâns, de la tuse, strănut sau sărut", a explicat dr. Robert Glatter, medic de urgență la Spitalul Lenox Hill din New York City.

Profesioniștii din domeniul sănătății au fost întotdeauna preocupați de riscul crescut de meningită în rândul studenților care locuiesc în apropierea cartierelor studențești împreună împărtășind băuturi și ustensile.

,,Bobocii de la colegiu/facultate care trăiesc în cămine au un risc crescut și pentru alte forme de boală meningococică”, a declarat dr. Lucila Marquez, profesor de pediatrie în secția de boli infecțioase pediatrice de la Colegiul de Medicină Baylor și de la Spitalul de Copii din Texas, din Houston.

Când vaccinul împotriva meningitei B a devenit pentru prima dată disponibil în 2015, studentii nu au fost recunoscuți ca un grup cu grad ridicat de risc și nu li s-a recomandat vaccinarea de rutină.

,,Dar este important ca participanții la facultate să fie vaccinați, deoarece vaccinarea este singurul mijloc sigur de a preveni boala meningococică devastatoare ", a declarat Marquez.

Vaccinarea ar putea ajuta la protejarea a 10 – 15%  dintre pacienții cu meningită B, care în cele din urmă mor de la infecție, iar cei care supraviețuiesc bolii pentru a suportă grave consecințe pe termen lung. Având în vedere că peste o treime din infecțiile meningitei apar în rândul tinerilor americani în vârstă de 16 – 23 ani, Marquez a subliniat faptul că părinții ar trebui să se simtă încrezători că vaccinurile sunt sigure.

În timpul anchetei, Mbaeyi și echipa ei au identificat între 2014 și 2016, 166 de cazuri de boală meningococică (inclusiv infecții B, C și Y) în rândul americanilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Dintre grupurile de studenți, peste trei sferturi din infecții au fost meningita B, au constatat anchetatorii.  Potrivit Medicalxpress.com, oficialii CDC susțin că este nevoie ca părinții și furnizorii de asistență medicală să se informeze mai bine despre importanța vaccinării studenților împotriva acestei boli cu potențial letal. Pur și simplu nu merită să-și asume riscul, chiar și în lumina prevalenței scăzute a acestei boli.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel