Menopauza: de ce e nevoie de o abordare pluridisciplinară

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Menopauză, colesterol
Menopauză, colesterol

Medicul Iosif Niculescu a coordonat clinici în Africa de Sud, Germania și România, dar și a pus bazele unei clinici care se ocupă doar de menopauză, o altă stare fiziologică prin care trece femeia. 

Medicul Iosif Niuclescu, specialist în Obstretică și Ginecologie, a subliniat la Interviurile DC Medical că menopauza nu este o boală, deși se poate manifesta într-un interval din viața femeii când pot să apară alte afecțiuni. ”Și într-un număr de cazuri nici nu se manifestă ca o boală, dar se manifestă într-un alt număr important de cauze ca o abatere de la starea normală a femeii într-o perioadă în care acestea - cel puțin în ziua de azi - sunt foarte active nu doar familial, social, dar și profesional”, afirmă specialistul. Acesta susține că 60% dintre reprezentantele sexului frumos care intră la menopauză se confruntă cu o problemă la locul de muncă din pricina acestei stări fiziologice. 

Întrebat de ce e nevoie de o abordare pluridisciplinară în ce privește menopauza, medicul Iosif Niculescu răspunde:

”Multe boli încep să aibă o incidență mare - boli oncologice, boli cardiovasculare, multe fiind agravate de faptul că sunt mai puțini hormoni sexuali și poate să se manifeste extrem la o categorie importantă de persoane și să iasă din sfera normalului și a situației fericite în care o femeie are două-trei bufeuri pe zi și în rest poate să trăiască normal. Deprivarea de estrogen se poate manifesta la nivelul mai multor sisteme și organe, de aceea începe să devină imperios necesară abordarea integrală din punctul de vedere a mai multor specialități medicale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel