Merele, ce pot face pentru sănătatea ta: două mere pe zi pot ține la distanță colesterolul rău

Angela Sabău |
Data publicării:
Mere
Mere

Merele pot ține colesterolul rău la distanță, potrivit unui nou studiu. Sunt extrem de benefice pentru sănătate.

Unele alimente sunt o centrală puternică a nutriției. Au tot ce are nevoie corpul nostru pentru a funcționa și au un gust bun în același timp. Astfel de alimente sunt merele; nu sunt doar bogate în fibre, dar sunt și pline de antioxidanți și alte minerale. Fie că este o gustare sau îl includeți în mesele de la micul dejun, ar trebui să încercați să adăugați un măr în dieta zilnică. Adevărul este că un măr pe zi ține la distanță problemele de sănătate, inclusiv colesterolul.

Dacă suferiți din cauza colesterolului mărit și nu știți cum să-i reduceți nivelul în mod natural, atunci luați în considerare adăugarea a două mere în dietă. Conform cercetărilor, două mere pe zi pot reduce riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Recent au fost efectuate cercetări cu 40 de persoane cu colesterol ridicat, care au mâncat două mere pe zi timp de opt săptămâni. După a opta săptămână, când și-au verificat nivelul de colesterol, s-a observat că nivelul lor de colesterol rău a scăzut cu 4%.

Două mere mari conțin aproximativ un sfert din aportul zilnic recomandat de fibre. Merele conțin fibre care alimentează bacteriile din intestin, care pot reduce colesterolul.

Cercetările au mai descoperit că persoanele care mâncau mere zilnic aveau vase de sânge mai relaxate, în comparație cu cei care nu le consumau. Cercetătorii cred că fibrele și polifenolii din mere sunt importante, iar merele sunt un fruct popular la toate vârstele, care sunt ușor de mâncat și fac gustări grozave.

Studiul, publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, a constatat că femeile sunt susceptibile de a beneficia mai mult decât bărbații de pe urma consumului a două mere pe zi când vine vorba de colesterol. Deci, dacă doriți să adăugați ceva nutritiv în dieta dumneavoastră și doriți să reduceți colesterolul rău, atunci luați în considerare să mâncați două mere pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel