Mergi cu telefonul la baie? Renunță imediat la acest obicei aparent inofensiv

Telefonul mobil
Telefonul mobil

Nu mai este un secret faptul că toată lumea merge la baie cu telefonul mobil. Însă, acest obicei nu este deloc sănătos!

Telefonul mobil este o sursă de bacterii dăunătoare, chiar mai periculos decât scaunul de toaletă în sine! Suprafaţa telefonului poate fi acoperită cu bacterii E.coli – o bacterie dăunătoare, care produce tulburări digestive şi se manifestă prin diaree, febră, vărsături, crampele abdominale. Unele tulpini de E.coli, precum EHEC, afectează vasele de sânge, provocând hemoragie la nivelul organelor interne.

Mersul cu telefonul mobil la baie creşte riscul de a face hemoroizi, potrivit Heathline. Dacă stai pe scaunul de toaletă cu telefonul în mână și-l butonezi, presiunea este pusă pe organele care nu sunt susţinute de scaun.

Telefonul mobil în baie nu face decât să ne întrerupă, de fapt, concentrarea şi gândirea, limitându-ne capacitatea de a lucra la o singură problemă. Telefonul ţine mintea în alertă, fără să îi ofere pauze de relaxare, ajungând astfel să nu mai funcţioneze la capacitate maximă.

Un alt risc al utilizării telefonului mobil la baie este acela de a avea probleme cu muşchii şi organele, cum sunt intestinele, vezica urinară şi vaginul. Acestea pun presiune pe muşchii pelvieni, care nu mai pot susţine greutatea. Efectul este parţial cauzat de poziţia de aşezat pe toaletă, în special aceea în care stăm cu corpul aplecat spre în faţă, scrie clickpentrufemei.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel