METHADONUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

METHADONUM – prospect. Acțiune: Analgezic-opioid, agonist predominant asupra receptorilor miu, mai puțin asupra receptorilor kappa și delta; analgezic intens, antitusiv; produce sindrom de abstinență cu simptome asemănătoare abstinenței la morfină, însă mai puțin intense.

METHADONUM – prospect:

Denumiri comerciale: METADON BIOEEL, MISYO, SINTALGON

Forma: Comprimate, oncentrație penntru soluție orală, 

Indicații: Trat. substitutiv al farmacodependențelor majore la opiacee, în asociere cu asistența medicală, socială și psihosocială adecvată. Dureri traumatice, dureri reumatice, dureri neoplazice, colică saturnină, hepatică, renală, iMA, EPA, tuse convulsivă.

Contraindicații: Alcoolism acut; insuficiență respiratorie severă; persoane care prezintă prelungirea intervalului QT; Insuficiență Hepatică severă; copii și adolescenți.

Atenție!: Prudență în analgezii obstetricale și ca anestezic de bază în narcoză; dependență; interacțiuni medicamentoase cu morfina; sarcină și alăptare; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Euforie, deprimarea respirației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel