Metoda banală pentru a obține un păr frumos ”ca la salon”. Mona Croitoru: Părul nu mai este la fel de încărcat

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
metoda banala. FOTO: Freepik @nagaets
metoda banala. FOTO: Freepik @nagaets

Cum să obții un păr cu aspect de salon chiar la tine acasă. Care este metoda banală de spălare a părului, fără să consumi prea mult șampon și când se recomandă dubla șamponare.

Vrei o îngrijire a părului ”ca la salon”, dar cu resursele pe care le ai în  propria baie. Mona Croitoru - ”From Mona with Gloss”, unul dintre cei mai logevivi bloggeri de beauty din România, a dezvăluit câteva trucuri banale cu privire la îngrijirea părului.

Potrivit Monei Croitoru, rezultatul dorit depinde de mai mulți factori, iar principalul este cel al produselor utilizate.

”În primul rând de produsele pe care le aplicăm pe părul nostru ca rutină de skin care este foarte simplu să folosim niște produse adecvate pentru tipul nostru de păr, ca să nu facem mai mult rău, să nu îl îngrășăm mai repede sau să devină fragil. Foarte important este să ne cunoaștem tipul de păr și să ne cumpărăm produsele ca să se potrivească. 

Apoi, trebuie ca atunci când îl spălăm să folosim o tehnică, banală, dar care se face și la salon. Se aplică șamponul pe rădăcini, acolo unde părul se îngrașă, se pune apă și apoi spumezi foarte bine și cu spuma aceea o dai apoi pe lungime.

Adică se recomandă să nu pui șampon de sus până jos. Și o să vezi că îți ajunge și șamponul, părul nu mai este la fel de încărcat. La fel și cu partea de spălare dublă a părului.

Multă vreme s-a zis că trebuie să aplici de două ori șampon. Nu știu dacă este parte de marketing, ca să foloești mai mult șampon, dar discutând cu mai mulți specialiști ideea este că doar dacă părul este foarte, foarte murdar și simți că nu s-a curățat din prima mai aplici și a doua oară”, a declarat Mona Croitoru, în exclusivitate, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Scârțâitul părul, semn de agresiune

Deși multă vreme s-a spus că un păr curat este cel care scârțâie, expertul în beauty afirmă că acest lucru este de faptul unul greșit, mai mult, că un păr care scârțâie este de fapt un păr agresat de produsele cosmetice. 

”Dacă avem ceva care ne face părul să scârțâie, atunci este posibil să fie foarte agresiv și aici pot interveni probleme, inclusiv la nivelul scalpului, că până la urmă scalpul este o extensie a tenului și dacă venim cu produse foarte agresive putem să dezvoltăm diverse condiții neplăcute ale scalpului”, a mai spus Mona Croitoru.

Vezi și: Insulina intranazală, tratament pentru Alzheimer și declin cognitiv ușor. Cercetător: Receptorii din creier, deficitari pentru a procesa zahărul

Balsamul, masca de păr sau amândouă

În general se recomandă să alegi fie balsam de păr, fie mască de păr. Aceasta din urmă oferă mai multă hidratare.

”Dacă ai un păr des și cu firul gros, poți avea nevoie și de balsam, și de mască. Important este să storci părul (n.r. după spălare), dar să nu fim agresivi.

Atunci când părul este ud  este și mai sensibil și putem să-l rupem, riscăm asta și nu ne dorim, așa că el trebuie să fie cât de bine stors, eventual zvântat un pic și putem să ne punem apoi produsul și să stăm 3-5 minute sau cât ni se specifică. În acele 3-5 minute putem să descurcăm părul, ori cu degetele sau să folosim un pieptene cu dinții  largi.

Începem întotdeauna de la vârfuri și urcăm urcăm ușor, ușor. Trebuie să avem grijă că părul ud este mai fragil și nu vrem să îl rupem.

Dar, dacă faci asta, o să constați că doar când îl clătești, imediat atunci o să vezi că el este mult mai descurcat, mult mai ușor să te descurci tu cu el”, a mai spus Mona Croitoru.

Vezi și: Testul care îți arată dacă ai litiază. Manu, adevărul despre nisipul la rinichi: Dacă stă, rănește și tot rănește și atunci apare tumoarea

Uscarea părului

Mona Croitoru afirmă că este adepta unui păr uscat natural, în detrimentul tuturor dispozitivelor existente pentru uscare sau buclare a părului,
Mai mult decât atât, susține recomandarea făcută de specialiști cu privire la culcatul cu părul ud sau prins într-un prosop, și anume spălarea pe păr dimineața sau în timpul zilei, astfel încât până la ora de somn părul să fie uscat.

”O variantă care devine din ce în ce mai populară este aceea ce a-ți face bucle fără căldură, sunt fel și fel de dispozitive pe care îți pui părul sau un fel de coculeț și la fel, stai cu el și, practic, părul se ondulează fără că mai intri cu ondulatorul în el.

Este o variantă mult mai sănătoasă pentru păr, să nu vii tot timpul cu placa sau cu ondulatorul”, a mai spus Mona Croitoru.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel