Mierea de Manuka: beneficii MIRACULOASE pentru sănătate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Mierea de Manuka are beneficii spectaculoase pentru sănătate. Cum să o folosești pentru un ten strălucitor.

Mierea de Manuka a fost folosită în mod tradițional pentru a vindeca o varietate de afecțiuni, de la probleme ale pielii până la dureri de gât. Este bogată în compuși vegetali terapeutici și este adesea folosită pentru a trata ulcerul gastric și problemele de indigestie. De asemenea, este eficientă în creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea sănătății pielii și întărirea sistemului imunitar.

Este deosebit de populară în ceea ce privește îngrijirea pielii. Este folosit într-o varietate de rețete de mască pentru față și ajută la reducerea acneei și la tratarea aspectului tern și uscat al pielii. Iată câteva beneficii ale utilizării mierii de manuka și modalități de utilizare pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.

Beneficii

Reduce inflamația

Mierea de Manuka are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamației și roșeții. Favorizează aspectul neted al pielii și este eficientă în tratarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul, rozaceea, acneea etc.

Ajută la vindecarea rănilor

Miere de Manuka ajută la vindecarea rănilor și reduce inflamația. Are proprietăți antibacteriene și ucide bacteriile responsabile de infecții și inflamații ale rănilor.

Tratează acneea

Mierea de Manuka are proprietăți antioxidante și antibacteriene care reduc roșeața și inflamația care este asociată cu acneea. Combate bacteriile care cauzează acneea și oprește creșterea acneei vulgare.

Modalități de utilizare

Mască facială

Pentru a face o mască de față folosind miere de manuka, amestecați pur și simplu 1 lingură de miere de manuka cu ulei de migdale și aplicați-l pe față. Clătiți-l cu apă rece după 15-20 de minute.

Pete

Fie că este o tăietură, un coș sau o pată, puteți folosi miere de manuka pentru a o vindeca. Doar aplicați puțină miere pe zona afectată și spălați după ce se usucă.

Spalare a feței

Puteți chiar să-l încorporați în regimul zilnic de îngrijire a pielii folosind-o la spălare a feței. Pur și simplu amestecați cu puțină apă și masați fața. Clătiți cu apă rece.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel