Mihai Leu, cancer. Dialogul uimitor cu prof. dr. Irinel Popescu: I-am zis "am o problemă". A făcut o pauză, nu a spus nimic, după care mi-a zis: Domnule Mihai, indiferent ce aveți, eu vă fac bine!

Mihai Leu - Foto: Agerpres
Mihai Leu - Foto: Agerpres

Mihai Leu a făcut dezvăluiri incredibile despre diagnosticul de cancer pe care l-a primit. Dialogul uimitor cu medicul Irinel Popescu.

Mihai Leu este primul român care devenit campion mondial la box profesionist. 

Născut în anul 1968, Mihai Leu s-a făcut cunoscut în Germania ca pugilist sub numele Michael Löwe,fiind campion mondial WBO la semimijlocie în 1997. S-a retras din box în urma unei accidentări și apoi a început să concureze ca pilot de raliu, unde a devenit campion național în 2003.

Cum trebuie să porți o bluză care nu are eticheta la spate, ci pe lateral. Probabil ai purtat-o invers până acum

Recent, invitat în emisiunea lui Denise Rifai, Mihai Leu a făcut dezvăluiri incredibile despre diagnosticul de cancer pe care l-a primit în anul 2014.

Mihai Leu a dezvăluit că soția a fost prima persoană căreia i-a spus despre diagnosticul cumplit de cancer de colon, iar ulterior a luptat cu boala alături de medicul Irinel Popescu, cel care i-a oferit un optimism uriaș în lupta cu nemiloasa boală.

Boala gravă pe care o poți face din cauza fumatului. Nu este cancer. Cristian Oancea: Îți dai seama ce prost ai fost!

Mihai Leu a subliniat dificultățile prin care a trecut, exprimându-și sentimentele și gândurile legate de experiența sa: "Şi când nu mai poţi, mai poţi un pic"​​.

Mihai Leu a fost invitat în cadrul emisiunii "40 de întrebări", cu Denise Rifai, acolo unde a vorbit despre momentul în care a fost diagnosticat cu cancer de colon. 

"Este ceva ce nu știi exact de unde vine, nu știi exact ce trebuie să faci, dar am avut noroc. Prima persoană căreia i-am spus despre problema pe care o am a fost soția mea.

Și ea a fost șocată. A fost un moment dificil, dar după ce s-a potolit a zis: Ok, o să trecem împreună și peste asta. Mi-a fost destul de greu, din punct de vedere psihic, dar am încercat să mă controlez și am trecut peste", a declarat Mihai Leu, în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai" de la Kanal D.

Chiar și în ciuda stilului său de viață sănătos, ca sportiv, Leu nu a fost ferit de această boală. El a suferit mai multe operații în lupta sa împotriva cancerului, dar, în cele din urmă, a reușit să învingă boala​​. Această experiență l-a determinat să privească viața dintr-o nouă perspectivă, afirmând că familia și sănătatea sunt cele mai mari bogății ale sale, nu banii​​.

"Am avut multe momente grele în viață, dar cred că întotdeauna este cel mai important să înveți din greșeli, să fii optimist, să ai puterea să treci peste ele. Sportul m-a ajutat foarte mult, pentru că în ringul de box iei lovituri. Trebuie să fii în stare să rămâi în picioare, să-ți păstrezi calmul. Tot ce am făcut în sport m-a influențat și în viața de zi cu zi.

Sunt bine, sunt chiar foarte bine, mă simt bine. E totul în regulă. Cel mai important lucru este că am o familie minunată și mă înțeleg foarte bine și cu soția și cu băiatul. În rest, sincer acum, dacă am 100 de lei în buzunar sunt fericit, dacă am numai cinci, sunt la fel de fericit!" spunea Mihai Leu în anul 2022, pentru Click.

Mihai Leu a luat legătura cu acad. prof. dr. Irinel Popescu. Dialogul care l-a umplut de speranță. "Domnule Mihai, indiferent ce aveți, eu vă fac bine!"

"L-am sunat pe domnul profesor Irinel Popescu și am avut așa, cumva, un noroc extraordinar. L-am sunat și i-am zis: Am o problemă.

Și mi-a spus: cu cine? Dânsul credea că poate vreun apropiat… și i-am zis, cu mine. În momentul acela a făcut o pauză, 10-15 secunde nu a spus nimic, după care mi-a zis: Domnule Mihai, indiferent ce aveți, eu vă fac bine!

La cât sunt eu de optimist, a mai fost și domnul profesor și am fost convins că voi trece peste toate și o să mă fac repede bine.

Domul profesor mi-a spus: Vă aștept mâine dimineață la București!

Cred că era într-o miercuri când l-am sunat sau joi și i-am spus: Trebuie să arbitrez două meciuri la Budapesta, e vreo problemă dacă vin luni?'

A zis nu, m-am dus, am arbitrat, fiindcă sunt obișnuit să nu las oamenii baltă. Și pentru cei de la World Boxing Organization nu era o problemă gravă și puteau să găsească un arbitru în două zile, dar am considerat că este mai bine să procedez așa, fiindcă întotdeauna oamenii au știut că dacă zic ceva mă țin de cuvânt și am vrut să nu se schimbe asta", a completat Mihai Leu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel