Ministerul Sănătății: o nouă tranșă de Remdesivir a ajuns în spitalele din România

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Reprezentanții Ministerul Sănătății precizează că în ultimele două zile s-au distribuit 7.250 de flacoane de Remdesivir în spitalele din România.

Cica 7.200 d eflacoane de Remdesivir, medicament administrat bolnavilor de COVID, au fost distribuite în spitale din toată țara de către Ministerul Sănătății.

”În ultimele 2 zile,  Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 7250  de flacoane de Remdesivir de 100 mg. 

Medicamentele vor ajunge în 96 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală. Criteriile de repartizare au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare, conform deciziilor comisiei de specialitate a MS”, se arată într-o informare oficială.

Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.676.293 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.785 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.441.340 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.196 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 149 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 49.115 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 02.11.2021 (10:00) – 03.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 451 de decese (221 bărbați și 230 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel