Ministrul Sănătății, declarații privind numărul locurilor din ATI

Angela Sabău / 02 oct 2020 / 15:15
Chirurg    foto: pexels.com
Chirurg foto: pexels.com

Ministrul Sănătății a vorbit despre numărul locurilor din secțiile de terapie intensivă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre numărul de locuri din ATI și ce posibilități sunt atunci când se ocupă toate, așa cum s-a întâmplat în București.

„Toată această perioadă, până în 200 (de cazuri, n.r.) au fost cele care au fost pe ventilație mecanic invazivă. Celelalte cazuri sunt cazuri care au un grad diferit de insuficiență respiratorie și beneficiază de un suport neinvaziv. Acestea sunt multe cazuri de terapie intermediară care sunt dirijate sau redirijate în terapia intensivă sau în secții și atunci locurile sunt într-o continuă mobilitate. 
Pentru spitalele suport COVID-19 avem acele 1.050 de paturi complet dotate, sunt ocupate 55% să spunem, în anumite județe, în anumite spitale. Atunci putem face transferul și redirijarea acestor cazuri către județele apropiate sau cele universitare care prezintă capacitate mai mare”, a spus el.

Astăzi s-a înregistrat un nou record în ce privește numărul cazurilor de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă (ATI), respectiv 571. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy