Ministrul Sănătăţii: S-ar putea ca niciodată să nu ştim câți români au decedat de COVID

DCMedical Team / 12 mai 2021 / 21:08
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre numărul deceselor cauzate de Covid-19. Ea spune că au fost cifre diferite, în baze de date diferite.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vorbit despre raportul referitor la decesele cauzate de Covid-19. Ea a afirmat că în baze de date diferite s-au obţinut date diferite, dar prin metode diferite de raportare. ”S-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie”, însă s-a ferit să spună că ”se adaugă morţi sau că se scad morţi sau că se ascund morţi”.

”M-aş feri să spun că se adaugă morţi, sau că se scad morţi sau că se ascund morţi. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar arată că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obţinut rezultate diferite.

S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, aşa cum s-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”, a spus ea, citează Antena 3.

Raportul final referitor la decesele de coronavirus va fi prezentat joi, într-o conferinţă de presă.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy