Mituri în pandemia COVID. Dr Alexandru Rafila: masca nu e un mijloc de presiuen asupra populației

Florina Pop |
Data publicării:

Profesorul Alexandru Rafila subliniază că masca de protecție are scopul de a împiedica transmiterea infecției COVID, nu de a pune presiune pe oameni. Acesta a dat exemplul unor populații asiatice care, din pricina poluării, erau nevoite să poarte mască încă înainte de pandemie.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat luni seara, 22 martie, la o emisiune a Antena 3 că în unele state asiatice se purta mască de protecție din cauza poluării cu mult înainte de pandemia COVID. Acesta crede că gestul din Asia nu va prinde în Europa, însă vor fi europeni care vor alege să poarte mască benevol.

El a ținut să sublinieze că masca nu este un mijloc de presiune asupra oamenilor cum cred unii:

”Masca nu este un mijloc de presiune asupra populației, este un mijloc mecanic de împiedicare a transmiterii; asta este masca. A transmiterii unei infecții respiratorii sau a unei boli cu transmitere aeriană. E clar că în momentul în care dispare transmiterea comunitară și utilizarea măștii nu mai este necesară. Sigur pot fi anumite situații în anumite zone sau în anumite tipuri de activitate ca masca să fie recomandată”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel