Moderna testează potențiale vaccinuri împotriva variolei maimuței

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
moderna testeaza potentiale vaccinuri impotriva variolei maimutei. FOTO Pexels @ Karolona Grabowska
moderna testeaza potentiale vaccinuri impotriva variolei maimutei. FOTO Pexels @ Karolona Grabowska

Moderna, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile anti-Covid, a anunțat începerea testării unor potențiale vaccinuri împotriva variolei maimuței.

 

Compania americană Moderna a anunțat că testează, în cadrul unor studii preclinice, potențiale vaccinuri împotriva variolei maimuței, în contextul în care boala se răspândește deja pe mai multe continente, fiind prezentă în SUA și Canada, țări europene, africane și Australia, potrivit Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat marți că au fost confirmate 131 de cazuri de variolă a maimuței și alte 106 cazuri sunt suspecte de la apariția primului astfel de caz, în 7 mai, când a fost raportat în afara țărilor în care se răspândește de obicei.

Potrivit sursei menționate, Moderna nu a dat mai multe detalii privind vaccinurile împotriva variolei maimuței.

În SUA este deja aprobată folosirea unui vaccin împotriva variolei maimuței

Oficialii americani din domeniul sănătății sunt pe cale să elibereze unele doze de vaccin Jynneos pentru a fi utilizate în cazurile de variola maimuței, a anunțat luni Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Oficialii CDC au declarat că există peste 1.000 de doze de vaccin, aprobat în Statele Unite în 2019, în stocul național și se așteaptă ca acest nivel să crească foarte rapid în următoarele săptămâni.

Jynneos, produs de Bavarian Nordic A/S (BAVA.CO), este aprobat în SUA pentru utilizarea împotriva variolei și a variolei maimuței la adulții cu risc ridicat cu vârsta de 18 ani și peste.

Variola maimuței poate fi ținută sub control. OMS: Vrem să oprim transmiterea de la om la om. Putem face acest lucru în țările non-endemice

Variola maimuței, noul virus care a speriat întreaga lume, poate fi ținută sub control. Transmiterea virusului de la om la om poate fi oprită, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății. Oficialii OMS au  precizat că această boală infecţioasă endemică în vestul şi centrul Africii nu prezintă tendinţa de a se modifica.

"Aceasta este o situație care poate fi limitată, în special în țările în care asistăm la aceste focare care au loc în Europa, și în America de Nord. Vrem să oprim transmiterea de la om la om. Putem face acest lucru în țările non-endemice. Suntem în situația în care putem folosi instrumente de sănătate publică de identificare timpurie, de izolare susținută a cazurilor", a declarat Van Kerkhove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, într-o intervenție live pe canalele de socializare.

Van Kerkhove a spus că transmiterea are loc prin "contact fizic strâns: contact piele-piele", și că majoritatea persoanelor identificate până acum nu au avut un caz sever de boală. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Dr. Mihai Craiu, îngrijorat de o epidemie de varicelă: Hepatita misterioasă pierde din popularitate. Variola maimuței, fără motive majore de panică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel