Modificare radicală a feței fără operații chirurgicale. Procedura care te schimbă în timp record / FOTO

În anii '90, să-ți duci copilul la dentist nu era un obicei atât de frecvent. Țin minte că pe la 10 ani m-a dus mama la policlinica stomatologică din Buzău și era un loc atât de neprietenos încât nu am mai ajuns la vreun dentist decât pe la 25 de ani pentru un detartraj.

La 25 de ani, un doctor mi-a spus că aș avea nevoie de aparat dentar. Am refuzat de teamă. Ulterior, patru ani mai târziu, alt doctor mi-a spus că am nevoie de aparat dentar pentru că am un dinte permanent, înțepenit undeva prin cavitatea bucală, și trebuie cumva găsită o soluție fie de a-l aduce pe arcadă, fie de a-l îndepărta și a pune implant. La 29 de ani, încă aveam un canin de lapte care, din cauză că era foarte prost susținut pe arcadă, era cariat și măcinat. Dar toate acestea nu se puteau face fără purtarea unui aparat dentar. Tratamentul părea horror: ”înainte de orice, trebuie să scoatem toate măselele de minte!” Ok… am plecat cu gândul că pare prea complicat și dureros: ”lăsați că vă sun eu când decid”. N-am mai revenit, dar povestind cuiva toate aceste lucruri, mi-a arătat cum îi arată dantura după ce a purtat aparat dentar. Era perfectă. 

Rezultatul care m-a făcut să iau decizia punerii aparatului dentar: 

1. -imagine fara descriere- (untitled_03839100.png)

Și uite așa, cu puterea exemplului, și după ce am mai fost la două clinici, am ajuns la PerfectDent la dr. Denisa Zaharia (București). Mi-a spus același plan de tratament precum cel prezentat de medicii anteriori, dar am ales să rămân aici pentru că văzusem rezultatul de mai sus. Și pentru că mi-a dat puțin mai multă încredere.

Dinții mei înainte de aparat dentar:

1. -imagine fara descriere- (dinti_91873000.png)

După scoaterea celor patru măsele de minte, în două ședinte, la distanță de 14 zile, a venit rândul aparatului dentar. Am vrut să renunț la tratament după ce am citit pe Internet cât de groaznic este să porți aparat dentar. Aventura a început la finalul lunii septembrie 2019 când dr. Denisa Zaharia mi-a pus aparat ortodontic fix cu bracket-uri metalice (2400 lei) pe o arcadă, iar următoarea lună, pe cealaltă arcadă.

Montarea aparatului nu doare deloc. Dar după ce ajungi acasă și vrei să mănânci, te lovești de o problemă: nu prea poți. Primele zile este cam greu cu mâncatul. Opțiunile tale se vor rezuma la piure (de cartofi, morcov), supe-cremă, smoothie, orice aliment moale. Surpriza este că în maximum patru zile, lucrurile revin la normal și poți mânca orice, desigur… cu atenție! Scapi de dureri, dinții nu mai sunt sensibili, dar asta nu înseamnă că poți mânca popcorn! Nu de alta, dar te poți trezi cu câte un bracket picat și parcă nu e prea plăcut să faci vizite dese la dentist să ți-l pună la loc. Mie mi-a picat de vreo două ori, același bracket, pentru că am bruxism (obicei cunoscut sub numele de scrâșnit din dinți). Soluția a fost montarea unor înălțătoare. Partea bună este că bruxismul se ameliorează odată cu purtarea aparatului care, la rândul său, corectează și mușcătura. Și pentru că, în unele cazuri, bruxismul nu se vindecă, pacienții poartă gutiere pe timpul nopții pentru a nu ”măcina” în timp dinții.

După ce ți-ai pus aparat dentar, trebuie să mergi, în fiecare lună, la control (180 lei). Este momentul când se verifică evoluția tratamentului, când se schimbă vreo sârmă etc.

Citește articolul integral pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel