Mugur Mihăescu susține că familia sa are Omicron: am făcut un test acasă, cred că am și eu

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID  FOTO: pexels.com
COVID FOTO: pexels.com

Comediantul Mugur Mihăescu a declarat joi seara că familia sa are Omicron.

Comediantul Mugur Mihăescu a afirmat joi seara, 6 ianuarie, că familia acestuia s-ar fi infectat cu Omicron.

”Eu m-am vaccinat, nevasta-mea s-a vaccinat... Nevastă-mea a făcut Omicron. Fratele meu tocmai a făcut Omicron, fie-mea a făcut Omicron, toată lumea, toţi vaccinaţi. Este un guturai, atât”, a declarat Mugur Mihăescu la România TV.

Când acesta a fost întrebat dacă şi el este infectat, Mugur Mihăescu a precizat că da: "Eu da, am Omicron. Eu m-am testat, am făcut un test acasă cred că am şi eu Omicron", potrivit DC News.

Medicul infecționist Virgil Musta susține că ”numărul de cazuri (n. r. COVID) va crește foarte rapid, pentru că această tulpină este foarte contagioasă. De 70 de ori mai contagioasă decât tulpina Delta, care la rândul ei era contagioasă. Ăsta este un lucru neplăcut, pentru că va crea o mare presiune pe sistemul de sănătate”.

Specialistul apreciază că, deși studiile arată că Omicron nu ar fi atât de patogen, însă recomandă precauție. ”Pentru că în aceste țări vaccinarea este undeva peste 80%. Noi avem puțin peste 40%. Nici în bolile cu tulpina Delta nu prea apăreau forme severe la pacienții vaccinați, ci la pacienții nevaccinați. Vom vedea dacă ne vom încadra în statistici similare sau la noi totuși vor fi forme severe și decese”, a afirmat medicul Vigil Musta.

Acesta mai spune că numărul de îmbolnăviri COVID vor crește foarte mult peste o săptămână.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 6.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Numărul infecțiilor cu varianta Omicron este, de asemenea, în creștere, astfel că numai ieri s-au înregistrat alte 91 de noi cazuri confirmate cu această variantă. Managerul Spitalului Victor Babeș din București, dr Simin Aysel Florescu, spune că profilul pacienților români este diferit față de cel din țările vestice unde Omicron înregistrează deja mii de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel