NADROPARINUM - prospect

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

NADROPARINUM – prospect. Acțiune: Anticoagulant injectabil din grupa heparinelor cu masă moleculară mică; inhibă factorii coagulării Xa și IIa.

NADROPARINUM – prospect:

Denumirea comercială: FRAXIPARINE®

Forma: seringi preumplute

Indicații: Profilaxia tulburării tromboembolice în chirurgia generală sau ortopedică; la pacienții cu risc crescut (insuficiență respiratorie și/sau insuficiență cardiacă), spitalizați în serviciul de terapie intensivă. Tratamentul tulburărilor tromboembolice. Prevenția coagulării în timpul hemodializei. Tratamentul anginei instabile și al infarctului de miocard fără undă Q.

Contraindicații: Hipersensibilitate la nadroparină; antecedente de trombocitopenie datorată nadroparinei; sângerare în curs sau risc hemoragic crescut, corelate cu tulburări de hemostază, cu excepția coagulării intravasculare diseminate neindusă de heparină; leziuni organice susceptibile de sângerare (ulcerul peptic activ); AVC (accident vascular cerebral) hemoragic; endocardită infecțioasă acută. Sarcină. Alăptare.

Atenție!: Monitorizarea numărului de trombocite. Testele de agregare plachetară in vitro au doar o valoare limitată. Insuficiență Hepatică, Insuficiență Renală, HTA (hipertensiune arterială) severă, tulburări vasculare ale coroidei și retinei, în perioada post-operatorie, consecutivă intervenției chirurgicale pe creier, măduva spinării sau ochi. Risc de hiperkaliemie, în special în diabetul zaharat, Insuficiență Renală cronică, acidoză metabolică preexistentă, sau în tratamentul cu IEC (inhibitori de enzimă de conversie) sau AINS (antiinflamator nesteroidian). Se monitorizează potasiul plasmatic. Risc crescut de hematoame spinale/epidurale în cazul utilizării de catetere epidurale, prin puncțiile epidurale sau spinale traumatice sau repetate. Monitorizare clinică neurologică. Atenție la utilizarea concomitentă de salicilați, antiagregante plachetare sau AINS.

Reacții Adverse: Manifestări hemoragice, mai frecvent la pacienții cu alți factori de risc asociați; trombocitopenie; fenomene trombotice. Rar mici hematoame, noduli de consistență fermă, chiar necroză cutanată, la locul injectării. Eozinofilie reversibilă; reacții generalizate de hipersensibilitate, inclusiv angioedem; creșterea tranzitorie a transaminazelor; priapism; hiperkaliemie reversibilă, în special la pacienții cu risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel