Narcisa Suciu, la un pas de moarte: Practic, lunea trecută… murisem

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Narcisa Suciu, la un pas de moarte: Practic, lunea trecută… murisem. Foto: Facebook @Narcisa Suciu
Narcisa Suciu, la un pas de moarte: Practic, lunea trecută… murisem. Foto: Facebook @Narcisa Suciu

Narcisa Suciu a trecut pe lângă moarte. Diagnosticul primit a trimis-o de urgență pe masa de operație.

Narcisa Suciu, revenită în țară pentru o serie de spectacole, a trecut recent prin momente de cumpănă. Cu dureri abdominale pe care nu și le-a putut explica, artista a ajuns de urgență la spital, iar în urma unor investigații a fost nevoie de intervenție chirurgicală, ”urgență de grad zero, în cazul în care mă grăbesc s-ar putea să nu iasă și dacă nu mă grăbesc s-ar putea să fie prea târziu”, după cum a povestit Narcisa Suciu într-un video postat pe contul său de Facebook.

Starea sa de rău a debutat chiar după concertul de la Baia Mare, pe care l-a susținut în urmă cu două săptămâni, stare care a continuat pe parcursul a două zile până a fost nevoită să facă un ”popas” la un spital bucureștean.

”Am avut cântare lângă Baia Mare și de acolo am venit la București pentru că era festivalul de Folk de la Chitila, am cântat în Baia Mare sâmbătă, la Chitila, duminică. Sâmbătă noapte am început să mă simt rău, duminică dimineața m-am simțit foarte rău, am vomat, am avut frisoane, mi-a fost foarte rău.

Am plecat cu o mașină de la Baia Mare, cu fratele meu, spre Cluj, unde aveam bilet să zbor la București, am vomat în mașină, am ajuns în Cluj, am vomat și acolo în aeroport.

Din fericire, m-am întâlnit acolo cu Mihai Mitoșeru, m-a ajutat să mă târăsc pe acolo prin aeroport și îi mulțumesc tare mult, nu știam ce am, doar că mi-era foarte rău. În avion am primit o pastilă de la stewardeză, era o pastilă de rău de mișcare, am adormit.

Am ajuns în București, am mers la Chitila unde aveam o cameră lângă locul de cântare. Acolo am primit ajutor de la o asistentă, mi-a dat niște injecții, calmante și am adormit, m-am trezit pe seară, dar nu am crezut că pot să cânt, îmi era foarte rău. Până la urmă am zis că o să mă duc să cânt totuși  trei piese.

Una peste alta, luni am ajuns la spital, nu mai puteam, am ales un spital despre care știam că are cameră de gardă și primiri urgențe pentru adulți. M-au consultat, mi-au dat fluide, mi-au făcut toate analizele, am fost la ultra sound, la CT,  și apoi a venit un domn, chirurg, care mi-a spus că ar trebui să intrăm în operație acum, că e urgență de grad 0, în cazul în care mă grăbesc s-ar putea să nu iasă și dacă nu mă grăbesc s-ar putea să fie prea târziu”, a povestit Narcisa Suciu.

Abdomenul, plin de puroi

Artista a mărturisit că a fost la un pas de moarte, iar după zece zile de spitalizare sunt premise că aceasta va putea merge acasă.

„Aveam un apendice perforat, explodat, practic tot abdomenul meu era un puroi. Am intrat în operație, atât de norocoasă am fost să fie de serviciu dna Daniela Godoroja, vorbesc despre medicul anestezist, m-a intubat fără să atace absolut în niciun fel gâtul. M-am trezit lucidă, fără dureri de cap.

M-am trezit din operație, mi-au zis oamenii că operația că a fost foarte… urâtă, că erau șanse să nu mai fiu, că a durat vreo 4 ore și că începem tratamentul.

Așa că în ultimele zece zile eu am fost în spital, și vă spun acum pentru că există premise să merg acasă, analizele mele arată mai bine, am început să prin culoare în obraz, în cazul în care se întreabă cineva de ce arăt așa, pentru că de 10 zile sunt în spital și pentru că practic, lunea trecută… murisem.

Am fost în septicemie, analizele mele după operație arătau foarte rău, indicele de septicemie era foarte mare, asta marți dimineața, după operație, miercuri deja valoarea asta se înjumătățise, joi tot așa, dar cred că am băut pe venă litri de antibiotice, am luat trei-patru feluri de antibiotice, plus calmante și antiinflamatoare, branule peste tot”, a mai povestit Narcisa Suciu.

1. -imagine fara descriere- (narcisa-suciu_69526100.png)

Foto: Narcisa Suciu, captură video Facebook

De altfel, artista a ținut să precizeze că sunt foarte puțini cei care au știut situația sa actuală, ”nu am vrut să spun, tocmai pentru că pronosticul era foarte prost. Era mai degrabă că nu apuc să trăiesc decât că apuc, dar am avut o baftă să îi întâlnesc pe oamenii aceștia doi, la serviciu, lunea. Practic mi-au salvat viața.

Sunt un om care nu am fost bolnav, care nu am fost în spital, am fost ca să o am pe Daria (n.r. fiica sa), în rest, nu. Niciodată analizele mele nu fost proaste, niciodată analizele mele nu au fost alterate. Oamenii aceștia au reușit să mă salveze”, a mai spus artista.

Ce este sepsisul și cum știi că ai o problemă gravă de sănătate

Sepsisul sau septicemia este o urgență medicală care devine fatală și schimbă viața tuturor persoanelor care dezvolta această intoxicație a sângelui.

Septicemia este un răspuns inflamator al organismului, rezultatul unei infecții bacteriene masive care ajunge în sânge.

Această afecțiune poate declanșa o mulțime de schimbări ce pot deteriora mai multe sisteme de organe, iar dacă nu se intervine, se poate instala sepsisul sever sau socul septic care duce la deces.

În ceea ce privește simptomele, sepsisul se manifestă în funcție de severitatea bolii.

Pentru început, se extind vasele de sânge, scade rezistența periferică, dar și tensiunea arterială.

În plus, sepsisul de manifestă cu febră mare și frisoane, fie febră peste 38,3°C, fie temperatură mai mică de 36°C, puls crescut, tahicardie, transpirație abundentă, stare de leșin și amețeli.

În anumite cazuri, pot apărea și durerea musculară, disconfort, diaree, greață, vărsături și chiar pierderea conștiinței.

Printre cauzele sepsisului se numără fie o infecție bacteriană, fie una virală sau fungică, iar printre cele mai cunoscute sunt pneumonia, infecția abdominală, infecția la rinichi și infecția fluxului sanguin. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Cătălin Botezatu a făcut pancreatită acută. Care sunt simptomele și cauzele. "Am avut o durere groaznică. Adio alcool, șampanii, prăjituri"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel