Nelu Tătaru, declarație incredibilă: Nu există un blocaj la ATI! Vor sosi 1 milion de teste COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Deși de mai bine de o săptămână medicii din spitalele COVID-19 atrag atenția că paturile sunt deja ocupate și că sunt nevoiți să trimită pacienți infectați chiar și la sute de kilometri distanță, cu cifrele în mână ministrul Sănătății spune că nu există blocaj la ATI!

Nelu Tătaru a declarat, duminică, la Iași, că nu există un blocaj în secțiile de terapie intensivă şi spitalele au avut marte de o „modernizare forțată” de la începutul pandemiei COVID-19. 

„Sunt anumite zone în care avem o creștere a cazurilor în terapie intensivă. În general Bucureștiul se confruntă în acest moment cu creșterea numărului de cazuri în terapie intensivă. Acolo unde cazurile depășesc, merg către județele limitrofe unde sunt locuri libere pe terapie intensivă. (...) Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1500. Avem cu 75% mai mult decât am avut. A fost un an de modernizare forțată, de organizare impusă de situație”, a declarat ministrul, conform Antena3

Nelu Tătaru a mai anunțat că în România vor veni un miklioan de teste COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel