Nelu Tătaru, despre criza de Euthyrox, Metformin și ale medicamente lipsă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Farmacie
Farmacie

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, ce a reușit să facă pentru a rezolva criza de Euthyrox, Metformin și alte medicamente. 

Invitat la dezbaterea ONLINE cu tema „Politicile publice: cauză sau soluție pentru criza medicamentelor”, organizată de DC Media Group, secretarul de stat Nelu Tătaru a explicat că autoritățile și producătorii fac demersuri ca să rezolve lipsa de pe piață a mai multor medicamente, probleme cele mai mari fiind la Euthyrox și Metformin. 

„După cum menționam și ieri suntem într-o sitație deosebită, am prezentat demersurile din situația de criză. Vizavi de politica medicamentului să-i spunem așa, sau a pacientului cronic, la nivelul Agenției Naționale de Monitorizare și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, precum și a Departamentulului Politicii Medicamentului din Ministerul Sănătății, s-a creat, odată cu Grupul de lucru pentru monitorizarea noului coronavirus, și un Grup de lucru pentru monitozarea necesarului pe care-l avem în acest moment. Dacă în urmă cu 3-4 săptămâni discutam de o criză a materiei prime de pe piața chineză sau din India, în acest moment această piață este într-un ușor reviriment. Am avut într-o perioadă doar o evaluare a pieței din India, în care 13 medicamente rămâneau la o stoc de avarie, dar aveam alternative. Rămâne în continuare o problemă la ce ține de Euthyrox. Cea cu Metforminul sunt produse care sunt echivalente pe piață. La Euthyrox în acest moment avem o producție de 50.000 de cutii pe lună, dar se fac stocuri la domiciliu, stocul inițial fiind exuizat foarte repede din farmacii. Chiar acum două zile am vorbit cu firma producătoare, și au mai pus pe piață încă 28.000 de cutii", a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel