Nelu Tătaru: focarul de la Suceava a decimat personalul medical - ce greșeli s-au făcut

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI
Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI

Focarul de coronavirus din Suceava a decimat personalul medical, a arătat secertarul de stat în MS, Nelu Tătaru. El a arătat că a fost gestionată defectuos situația. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că focarul de COVID de la Spitalul Judeţean Suceava a ajuns „în acel punct în care a decimat personalul medical”, adăugând că este o transmitere locală accentuată a acestui virus, notează agerpres.ro. „Acest focar a ajuns în acel punct în care a decimat personalul medical. În acest moment, am reuşit să stabilizăm anumite spitale care vor prelua aspectele medicale de care aveau nevoie locuitorii judeţului Suceava şi încercăm să stabilizăm o unitate de primiri urgenţe la nivelul Spitalului Judeţean cu personalul care mai este valid, precum şi cu personalul adus din Centrul universitar Iaşi.

În acest moment, Secţia de boli infecţioase are peste 120 de pacienţi, între care cinci sunt pe ventilator. Este o transmitere locală accentuată. La nivelul judeţului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate, iar, după cum aţi putut vedea, au fost şi numeroase decese”, a afirmat Tătaru, la Digi 24.

El a spus că spitalul este izolat în acest moment.
„Nu mai sunt decât în jur de 100 de pacienţi care aşteaptă rezultatul testării, cei care vor fi pozitivi vor fi internaţi în boli infecţioase, cei care vor fi negativi vor merge acasă în izolare voluntară la domiciliu. În oraş sunt măsurile pe care le ia Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă şi noi încercăm să reaşezăm activitatea medicală, să izolăm contacţii şi ancheta epidemiologică care s-a reevaluat, urmând să mergem pe fiecare caz în parte”, a precizat Tătaru.
Tătaru a menţionat că a început dezinfecţia spitalului de la etajele superioare.

Potrivit acestuia, la Suceava au fost mai multe motive care au dus la acest deznodământ, între care ancheta epidemiologică, managementul defectuos al crizei, printre care izolarea tardivă a personalului infectat, dar șiun management defectuos a situației.
Tătaru a amintit că procuratura s-a sesizat în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel