Urmărește dezbaterea live

Nelu Tătaru: Ministerul Sănătății are nevoie de niște pârghii pentru a gestiona situația

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că starea de alertă poate asigura măsurile pentru gestionarea riscurilor și a evoluției neplăcute a îmbolnăvirilor de COVID-19.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații la Antena 3, unde a vorbit despre starea de alertă, care „poate asigura măsurile pentru gestionarea riscurilor și a evoluției neplăcute”.

„Ședința de guvern e programată pentru mâine dimineață. Suntem într-un moment în care gestionăm ultima săptămână, ca număr de cazuri noi, ca număr de cazuri în terapie intensivă. Acum 5 zile ne apropiam de 200 de cazuri, apoi 230, 275, 320 ieri. E momentul în care gestionăm două perioade de relaxare și două weekenduri mai prelungite.

Normele au fost și nu au fost respectate. Aceste precauții, după cum vedem, trebuie să fie respectate pentru a putea gestiona o inerentă creștere a numărului de cazuri noi.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a recomandat prelungirea stării de alertă, urmând ca Parlamentul să își dea sau nu girul.

Ministerul Sănătății are nevoie de niște pârghii pentru a gestiona situația. Starea de alertă poate asigura măsurile care gestionează riscurile și evoluțiile neplăcute.

Populația trebuie să înțeleagă că fiecare măsură de relaxare vine și cu contramăsurile ei. Dacă am dat un set de măsuri gradual progresiv, l-am dat fiindcă produce cele mai puține efecte negative”, a spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel