Nelu Tătaru: urmează „o lună grea” în lupta cu pandemia

Adisa Codruț / 08 sep 2020 / 10:34

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că urmează o lună grea în lupta cu pandemia și că, dacă vor fi respectate măsurile, de la jumătatea lunii octombrie am putea avea o pantă descendentă a îmbolnăvirilor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că urmează „o lună grea” în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar. El a mai precizat că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19. „Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de agerpres.ro.
În ceea ce priveşte deschiderea anului şcolar, Tătaru a spus că în acest moment sunt 43 de localităţi care au indicele de infectare peste 3 la mie, situaţie în care cursurile se vor desfăşura sunt on-line.
Alte 14 localităţi au indicele între 1 şi 3 la mie, ceea ce înseamnă un sistem mixt, on-line şi cu prezenţă fizică, în timp ce 2.728 localităţi au indicele de infectare sub 1 la mie şi se permit cursurile şcolare în clasă. În această ultimă situaţie trebuie respectate regulile de distanţare fizică şi dezinfecţie, a subliniat el.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy