Nelu Tătaru: urmează „o lună grea” în lupta cu pandemia

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că urmează o lună grea în lupta cu pandemia și că, dacă vor fi respectate măsurile, de la jumătatea lunii octombrie am putea avea o pantă descendentă a îmbolnăvirilor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că urmează „o lună grea” în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar. El a mai precizat că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19. „Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de agerpres.ro.
În ceea ce priveşte deschiderea anului şcolar, Tătaru a spus că în acest moment sunt 43 de localităţi care au indicele de infectare peste 3 la mie, situaţie în care cursurile se vor desfăşura sunt on-line.
Alte 14 localităţi au indicele între 1 şi 3 la mie, ceea ce înseamnă un sistem mixt, on-line şi cu prezenţă fizică, în timp ce 2.728 localităţi au indicele de infectare sub 1 la mie şi se permit cursurile şcolare în clasă. În această ultimă situaţie trebuie respectate regulile de distanţare fizică şi dezinfecţie, a subliniat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel