Niacina (vitamina B3), posibil tratament pentru boli musculare progresive: rezultate promițătoare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrofia musculara
Distrofia musculara

Niacina, sau vitamina B3, ar putea fi un tratament eficient pentru miopatia mitocondrială, o boală musculară progresiv fără tratament, până acum. Studiile de până acum au rezultate promițătoare.

O echipă internațională de oameni de știință, condusă de Universitatea din Helsinki, a raportat că vitamina B3, niacina, are efect terapeutic în bolile musculare progresive. Niacina a întârziat evoluția bolii la pacienții cu miopatie mitocondrială, o boală progresivă fără tratamente curative anterioare.

Formele de vitamina B3 au arătat recent ă îmbunătățesc puternic metabolismul energetic în testele pe rozătoare. Aceste vitamine sunt precursoare pentru NAD+ (Nicotinamida Adenin Dinucleotidă, o coenzimă răspândită în toate celulele vii), un declanșator molecular a metabolismului între post și creștere.

Deoarece s-a demonstrat că postul favorizează sănătatea și longevitatea la șoareci, se dezvoltă o varietate de „impulsuri NAD”. Cu toate acestea, era încă neclar dacă există deficiență NAD+ în bolile umane și dacă stimulatorii NAD+ ar putea avea efecte curative la pacienții umani cu boli degenerative.

În publicația actuală, o echipă de cercetători condusă de profesorul academiei Anu Suomalainen-Wartiovaara și colega de cercetare a academiei, Eija Pirinen, au raportat un nivel scăzut al NAD+ atât în sângele, cât și în mușchiul pacienților cu miopatie mitocondrială.

„Boala este caracterizată de slăbiciune musculară progresivă, intoleranță la efort și crampe. În prezent, nu există tratamente care să încetinească evoluția bolii”, spune Suomalainen-Wartiovaara.

Niacina, opțiune de tratament promițătoare

Cercetătorii spun că tratamentul cu niacină a crescut eficient NAD + din sânge, atât la pacienți, cât si la subiecții sănătoși. Niacina a restabilit NAD+ în mușchiul pacienților la nivelul normal și a îmbunătățit rezistența mușchilor mari și a capacității oxidative mitocondriale. Metabolizarea generală s-a schimbat spre cea a subiecților normali.

Rezultatele acestui studiu pilot deschis au relevat că niacina este o opțiune de tratament promițătoare pentru miopatia mitocondrială. Autorii subliniază, totuși, că niacina și NAD + sunt modificatori metabolici eficienți, iar tratamentul cu niacină trebuie aplicat cu prudență, numai atunci când deficitul de NAD este detectat, de exemplu în sângele pacientului. „Studiul este un salt semnificativ în dezvoltarea opțiunilor de terapie vizate pentru boli metabolice energetice”, continuă Suomalainen-Wartiovaara.

 

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel