Noi mărturii în cazul pacienților legați de pat la SJU Sibiu: am văzut cum se omoară oameni prin sedare

DCMedical Team |
Data publicării:
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Foto: Facebook.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Foto: Facebook.

Noi mărturii apar în cazul pacienților COVID - 19 care erau legați de pat și sedați cu medicamente puternice, la secția ATI a SJU Sibiu. O altă asistentă vorbește despre cu mureau oameni din cauza sedării. 

Noi mărturii din secția ATI a Spitalului Sibiu ies la iveală. O fostă asistentă care a lucrat în această secție confirmă că bolnavii erau legați și sedați, chiar dacă sufereau de insuficiență respiratorie. „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate ... La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători , fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice”, spune asistenta, potrivit Digi 24.

Declarațiile încep să apară după ce în presa locală au fost publicate imagini din secția ATI și acuzații că pacineții erau legați de paturi și sedați cu medcamente puternice și intubați, chiar dacă nu era nevoie. Astfel, majoritatea pacienților mureau în aceste condiții.

Șeful secției ATI recunoaște că pacienții sunt legați de paturi, dar spune că este o procedură reglementată, pentru binele lor. Procurorii au deschis o anchetă, iar ministrul Sănătății a trimis la Sibiu Corpul de Control.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel